spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓιώργος Διδασκάλου: Χτίζουμε διαδρομές ανάπτυξης για το μέλλον

Γιώργος Διδασκάλου: Χτίζουμε διαδρομές ανάπτυξης για το μέλλον

Εχθές, προσκεκλημένος στο συνέδριο Regional Growth Conference 2021 σε μια ιδιαίτερη για εμένα πόλη,την Πάτρα, ανέπτυξα τους βασικούς και άμεσους στόχους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα παρουσίασα τη δημιουργία ενός δικτύου θεματικών Πολιτιστικών Διαδρομών που αναδεικνύουν μεμονωμένα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους και τα συνδέουν με γνωστά και προβεβλημένα σημεία ενδιαφέροντος.

Η ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης σήμερα στον ελληνικό πολιτισμό δεν θα χαθεί.

Με σχεδιασμό και στοχευμένες κινήσεις δημιουργούμε μια ισχυρή εθνική και περιφερειακή πολιτισμική ταυτότητα με στόχο την υψηλότερη προστιθέμενη αξία σε ένα μοντέλο περιηγητικού τουρισμού.

Είναι βέβαιο ότι το μοναδικό και ιδιαίτερο πολιτισμικό απόθεμα της πατρίδας μας θα αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια σε κύριο μοχλό ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση μου ανέφερα ότι:

«Συνδέοντας εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία, πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα αλλά και φυσικά τοπία σε μια κοινή διαδρομή ταυτόχρονα δημιουργούμε μια άμεση σύνδεση του πολιτισμού με την τοπική οικονομία της κάθε περιοχής, δημιουργούμε μια παραγωγική αλυσίδα αναπτυξιακών προϋποθέσεων και επιχειρηματικών ευκαιριών.

Η επένδυση στον πολιτισμό και στη δημιουργική δύναμη του δεν είναι μόνο επιβεβλημένη αλλά είναι και πολλαπλής προστιθέμενης αξίας για έναν τόπο.

Η μοναδικότητα και ο πλούτος της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην προσπάθειά μας ως Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να διαμορφώσουμε μια ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Αναβαθμίζοντας την εμπειρία του επισκέπτη «χτίζουμε» την αφοσίωσή του και ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης για την εθνική και τοπική μας οικονομία.

Βαδίζουμε στο «Δρόμο προς τη Δύση, στα χνάρια του Ομήρου και του Θερβάντες», στο δρόμο που χάραξε για την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής 40 χρόνια πριν, όταν ένωσε την ελληνική «μοίρα» με την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική.

Η Ελλάδα, άλλωστε, αποτελεί την πολιτισμική πατρίδα της Ευρώπης.»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece και την Peloponnisos Newspaper – Εφημερίδα Πελοπόννησος και για τη φετινή διοργάνωση του τόσο σημαντικού συνεδρίου και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις υπόλοιπες εργασίες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων