spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒολές κατά Νικολάου από τον Γκιόλα στη Βουλή (βίντεο)

Βολές κατά Νικολάου από τον Γκιόλα στη Βουλή (βίντεο)

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε κατά της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η επικεφαλής της εποπτευόμενης από αυτό Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, κατά την τοποθέτησή του σε επίκαιρη επερώτηση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, την Παρασκευή 4 Ιουνίου.


Ο βουλευτής, που μετέχει και ως Αντιπρόεδρος την Επιτροπή Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής της Βουλής καυτηρίασε και χαρακτήρισε ως προσβλητική και απαξιωτική τη συμπεριφορά του Υφυπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Οικονόμου, ο οποίος με αστείες και προκλητικές αιτιολογίες έχει αρνηθεί να καταθέσει το πόρισμα Επιτροπής που ο ίδιος συγκρότησε για την υπόδειξη χώρου μεταφοράς τμημάτων των Φυλακών του Κορυδαλλού.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου των Φυλακών επέρριψε την ευθύνη της αποψίλωσης των μελών του από 11μελές σε 5μελές, κατηγόρησε ευθέως την Γεν. Γραμματέα κ. Νικολάου η οποία προκειμένου να το ελέγξει απόλυτα απομάκρυνε Πανεπιστημιακούς της Νομικής, Δικαστές και Ειδικούς επιστήμονες (Ψυχολόγους, και Κοινωνιολόγους) και διόρισε δύο νέους δικηγόρους χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο ει μη μόνο ότι τους γνώριζε, είχε συνεργασία μαζί τους κι ο ένας ήταν και κουμπάρος της.

Έρριψε τα βέλη του κατ’ αυτής και για το λόγο ότι αναιτιολόγητα, ανενδοίαστα και χωρίς φραγμό προέβη στις αντικαταστάσεις των Διευθυντών των μισών φυλακών της χώρας (από 34 στις 17), χωρίς αξιολογικές κρίσεις παρά μόνο επιλέγοντας τους αρεστούς και ελεγχόμενους κομματικά. Το ίδιο έκανε και με πολλούς Αρχιφύλακες παραβιάζοντας ωμά την ισονομία και αξιοκρατία που επιτάσσει το Σύνταγμα.

Κατέκρινε, επίσης την κα Νικολάου για τη σκόπιμη απονέκρωση του ΣΕΕΚΚ (Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης) , αφού επί 1 ½ και επί πλέον χρόνο προσπαθεί να… καθορίσει τα προσόντα επιλογής του Προϊσταμένου του Σώματος αυτού, επιδιώκοντας στην ουσία το ανεξέλεγκτο των όποιων παραβάσεων και αυθαιρεσιών συμβαίνουν στις φυλακές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περίπτωση του κρατούμενου Γιάννη Δημητράκη (φοιτητή του ΕΜΠ) που κρατείται στις φυλακές Δομοκού με τους σκληρούς κατάδικους, που κυριολεκτικά τον σακάτεψαν στο ξύλο και τον έστειλαν σε αφασία στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ακόμη από τις 23 Μαΐου.

Τέλος δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός της κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς κατά της ίδιας (Σ. Νικολάου) που κλιμάκιο ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για τις 28 απ’ευθείας συμβάσεις προμήθειας που συνήψε και οι οποίες εζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με το συνολικό ποσό των 2.191.561,46 ευρώ, αφού προμηθεύτηκαν αγαθά και υπηρεσίες κατά πολύ υπερβαίνουσες ακόμη και τις αντίστοιχες τιμές της λιανικής διάθεσής τους.

Δείτε την ομιλία του Γ. Γκιόλα στο βίντεο που ακολουθεί:

YouTube player

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων