spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΣτην υπουργού Πολιτισμού ο Δήμαρχος Πύργου

Στην υπουργού Πολιτισμού ο Δήμαρχος Πύργου

Με την Υπουργό Πολιτισμού (και Αθλητισμού) Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την οποία επισκέφτηκε στο γραφείο της την Παρασκευή (4/6).

Στη συνάντηση αυτή, με τον Δήμαρχο να συνοδεύεται από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου (και αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΠ) Γιώργο Καραστέργιο, συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την Πολιτιστική ανάδειξη του Δήμου, ενώ στα βασικά αντικείμενα της που βρέθηκαν στο επίκεντρο ήταν η παράθεση συγκεκριμένων ενεργειών που έχουν ήδη σχεδιαστεί.

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος «Σκοπός είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν όπως τους αρμόζει, σημαντικά ιστορικά μνημεία της περιοχής μας».

Συγκεκριμένα όπως:

1) Το Μεσαιωνικό κάστρο Μπο Βουάρ ή Μποβουάρ ή Μπελ Βεντέρε ή Ποντικόκαστρο, που είναι Φράγκικο κτίσμα στο Κατάκολο.

Βρίσκεται κτισμένο πάνω σε λόφο «ιχθύς» που ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματος του, πάνω από τον κόλπο του Αγίου Ανδρέα (βορειοδυτικά του Κατακόλου) και σώζονται λίγες οχυρώσεις, τείχη και πύργοι.

Οι εκάστοτε Δημοτικές αρχές ποτέ δεν αξιοποίησαν το εν λόγω Μεσαιωνικό κάστρο και δεκαετίες τώρα παραμένει απροσπέλαστο και αναξιοποίητο.

Επιθυμούμε ως νέα Δημοτική Αρχή που έχει ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη του πολιτισμού, να αναδείξουμε το σημαντικό από ιστορικής αξίας Μεσαιωνικό κάστρο ώστε να μπορούν οι επισκέπτες – τουρίστες να το επισκεφθούν.

2) Τις Ενάλιες αρχαιότητές μας που περιλαμβάνουν την Αρχαία Φειά η οποία βρισκόταν στον σημερινό κόλπο του Αγίου Ανδρέα Κατακόλου. Μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που μαζί με τον «Ποντικόκαστρον», το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στην ίδια περιοχή, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Κατάκολο.

3) Την ίδρυση Ιστορικού Μουσείου στην πόλη του Πύργου.

Ο Πύργος έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία δια μέσου των αιώνων που ξεκινά από τους Αρχαίους χρόνους και φτάνει μέχρι τον 20ο αιώνα.

Είναι μια πόλη που γέννησε ποιητές, λογοτέχνες, αγωνιστές κατά την Επανάσταση του 1821 και άλλους σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Σκοπός μας είναι η ίδρυση ενός ιστορικού μουσείου στη πόλη μας, ώστε να αποκτήσει η πρωτεύουσα του Νομού ιστορική ταυτότητα αλλά και να αφήσουμε μια σημαντική πολιτιστική – ιστορική παρακαταθήκη για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται.

– «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μελετήσετε διεξοδικά τα αιτήματά μας και θα μας συνδράμετε σε αυτή μας την προσπάθεια», επεσήμανε επίσης ο Δήμαρχος Πύργου.

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη έδειξε ένθερμο ενδιαφέρον για όλες τις προτάσεις δίνοντας το «πράσινο φως» για να συνεχιστούν αλλά και να ενδυναμωθούν οι ενέργειες αυτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων