spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠρωτοβουλία Νίκα: Εμπλοκή της ΜΟΔ Α.Ε. στον βιολογικό Άργους - Ναυπλίου

Πρωτοβουλία Νίκα: Εμπλοκή της ΜΟΔ Α.Ε. στον βιολογικό Άργους – Ναυπλίου

Εμπλοκή της ΜΟΔ ΑΕ. με πρωτοβουλία Νίκα για τον βιολογικό Άργους Ναυπλίου
Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Π.Ε.Αργολίδας, με αντικείμενο το μέλλον του βιολογικού καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη στην συσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ι. Ματζούνης και Δ.Σχοινοχωρίτης, υψηλοβαθμα στελέχη της ΜΟΔ Α.Ε., ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος οι πρόεδροι των δύο ΔΕΥΑ Καχριμάνης και Διολίτσης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και με εισηγήσεις τους.

Το πρώτο βήμα προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα αλλά και τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού έγινε.

Η ΜΟΔ ΑΕ θα συλλέξει τα στοιχεία και από τις δυο ΔΕΥΑ και θα επιστρέψει με προτάσεις για κοινό οργανισμό για τη ορθή λειτουργία και διαχείριση του βιολογικού.

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, εάν οι δυο ΔΕΥΑ καταλήξουν σε κάποια από τις προτάσεις της ΜΟΔ Α.Ε., υποσχέθηκε πως θα κάνει το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης στην Πελοπόννησο εκεί που θα είναι ο βιολογικός.

Η ΜΟΔ με μια ματιά

Ταυτότητα
Είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα
Εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αποστολή

Επιστημονική και τεχνική στήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύπτοντας ανάγκες σε:
εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό
τεχνογνωσία, μεθόδους και διαδικασίες
πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Τομείς Δράσης

Στελέχωση των Ειδικών Υπηρεσιών
Εκπαίδευση των στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών και των Δικαιούχων
Ανάπτυξη συστημάτων & ειδικών εργαλείων και μεταφορά τεχνογνωσίας για την οργάνωση της διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων
Ανάπτυξη & διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων
Λειτουργία, στέγαση και εξοπλισμός των Ειδικών Υπηρεσιών με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
Συμβουλευτική, διαχειριστική & τεχνική υποστήριξη των Δικαιούχων

Αποδέκτες της στήριξης της ΜΟΔ

Οι Ειδικές Υπηρεσίες που διαχειρίζονται τα Επιχειρησιακά Προγράμματα στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στα Υπουργεία
Οι δικαιούχοι, οι οποίοι χρειάζονται άμεση και στοχευμένη υποστήριξη προκειμένου να επιταχύνουν τον ρυθμό της υλοποίησής των έργων τους
Οι 332 Δήμοι, με ιδιαίτερη έμφαση σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Διοίκηση

Διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τριετούς θητείας με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Πόροι

Η ΜΟΔ χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ).

Η ΜΟΔ έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 με πεδίο εφαρμογής την “Υποστήριξη της διαχείρισης και εφαρμογής του ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων