spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΛαμπαδηδρομία Αθήνα - Σπέτσες: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Λαμπαδηδρομία Αθήνα – Σπέτσες: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Tο πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας “Σπύρος Λούης” (ΟΑΚΑ), η εκκίνηση της εντυπωσιακής λαμπαδηδρομίας με προορισμό τις Σπέτσες, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη συμπλήρωση 10 χρόνων της κορυφαίας διοργάνωσης Spetses mini Marathon.


Την πρωτοποριακή αυτή σκυταλοδρομία διοργανώνει το Spetses mini Marathon και η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του θεσμού Μαρίνα Κουταρέλλη με την αρωγή του Δήμου Σπετσών, του Υπουργείου Τουρισμού και των Επιτροπών “Σπέτσες- 2021” και “Ελλάδα – 2021”.

Η εκκίνηση έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη, και της κυρίας Μαρίνας Κουταρέλλη, από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, παρουσία του Σταύρου Τσούλου, διευθυντή του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Συντονιστή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνου Χαλιορή, του Αντιπροέδρου Δ.Σ ΟΑΚΑ Μανώλη Δετοράκη, και εκπροσώπων του Συλλόγου Σπετσιωτών.

Με την εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

“Με ιδιαίτερη χαρά το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει ενεργά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην χώρα μας, θεσμό πλέον με ιδιαίτερη σημασία τόσο για τις Σπέτσες όσο και για ολόκληρη την χώρα. Ένα γεγονός μέσω του οποίου προωθούνται και εμπεδώνονται οι κλασικές αξίες του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, όπως αυτές γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, αλλά συνάμα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προβολής και γνωριμίας με την ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση των Σπετσών.

Η συμπλήρωση δε, 10 χρόνων για την διοργάνωση, μέσα σε μία χρονιά κατά την οποία αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες αντιξοότητες, μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια και μας εμπνέει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει το παρών και θέλω να επιβεβαιώσω για ακόμη μία φορά την υποστήριξή μας προς τον θεσμό, με συνέπεια και πράξεις, τονίζοντας την ανάγκη παγίωσής του και -γιατί όχι- διεύρυνσής του στο μέλλον.”

Η διαδρομή

Την λαμπαδηδρομία άνοιξε ο πρωταθλητής του Μαραθώνιου Κωνσταντίνος Γκελαούζος και στη συνέχεια παρέλαβε ο πρωταθλητής του Τρίαθλου Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος με ποδήλατο έφτασε στην Κόρινθο.

Συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές στην λαμπαδηδρομία που θα φτάσει το βράδυ στην Κόστα της Ερμιονίδας και το πρωί θα περάσει απέναντι στο νησί των Σπετσών με τον κορυφαίο πρωταθλητή Κολύμβησης Γιάννη Δρυμωνάκο.

Από τον Γιάννη Δρυμωνάκο, στην παραλία στην πλατεία Ποσειδωνίου, θα παραλάβουν και θα ξεκινήσουν πρώτοι τη λαμπαδηδρομία στο νησί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λυράκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπετσών και στη συνέχεια αθλητές και εθελοντές που θα κάνουν τον γύρο του ιστορικού και πανέμορφου νησιού.

Η επετειακή λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί στη 1.30 μ.μ του Σαββάτου και το απόγευμα στις 7.30 θα γίνει η Τελετή Βράβευσης στην πλατεία Ποσειδωνίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων