spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΕπίσκεψη Δημάρχου Πύλου στον αναπληρωτή Υπ.Εσωτερικών

Επίσκεψη Δημάρχου Πύλου στον αναπληρωτή Υπ.Εσωτερικών

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Γεν. Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη είχε συνάντηση σήμερα, 3 Ιουνίου 2021, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Στη συνάντηση το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ, με τον Υπουργό να εκφράζει την ικανοποίησή του για την αρτιότητα των προτάσεων και να δεσμεύεται για την ικανοποίησή τους.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος μετέφερε τους προβληματισμούς του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Πύλου-Νέστορος στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης, αιτούμενος στον Υπουργό την χρηματοδότηση της επιχείρησης για τη επισκευή και βελτίωση των αντλιοστασίων της Πύλου, τα οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση ανακοίνωση χρηματοδότησης, με σκοπό την υλοποίηση των ως άνω παρεμβάσεων.

Το ζήτημα της χρηματοδοτήσεων Σ.Α.Ε. 055 που αφορά εν γένει όλους τους Δήμους, απασχόλησε επίσης τη συζήτηση, με τον Δήμαρχο να παρουσιάζει στον αναπ. Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την μη έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών και κατ’ επέκταση τη δυσκολία ολοκλήρωσης των έργων αποχέτευσης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα προχωρήσει σε άμεση λύση του προβλήματος.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Καρβέλας ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Γ.Γ. για την άμεση ανταπόκριση και την θετική τους στάση στα αιτήματα του Δήμου. Από τη μεριά του ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος χρειάζεται την υποστήριξη του Υπουργείου, καθότι είναι ένας αναπτυσσόμενος Δήμος, που παρουσιάζει συνεχώς πλούσιο και έντονο ενδιαφέρον στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αγροτικού τομέα αντιστοίχως. Να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι προσεχώς θα επισκεφθεί και επισήμως την περιοχή μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων