Με δύο περίπτερα στη ΔΕΘ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Διαβάστε τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Νίκα και του προέδρου της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τιμώμενης στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Τρίτη 1η Ιουνίου, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. Αναστάσιο Τζήκα και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Αλέξη Τσαξιρλή.

Οπως τονίστηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει δύο περίπτερα στην φετινή ΔΕΘ, ένα στην είσοδο της έκθεσης που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο 1821 και ένα δεύτερο στον εμπορικό χώρο της έκθεσης, στο οποίο θα παρουσιάζονται προϊόντα της Πελοποννήσου.

Οσον αφορά τα προϊόντα που θα εκτεθούν στο δεύτερο περίπτερο, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα συνδιάσκεψη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

Σχετικά με το εμβληματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην είσοδο της ΔΕΘ, θα υπάρχουν σε αυτό εκθέματα από την εποχή του Αγώνα του 1821, μαζί με υλικό που ήδη έχει έτοιμο η Περιφέρεια.

Ο τρόπος που θα γίνει η προβολή τους στο εν λόγω περίπτερο και η εσωτερική του διαμόρφωση εξετάζεται να αναληφθεί από την ΔΕΘ Helexpo η οποία θα στείλει σχετική προσφορά.

Στην τηλεδιάσκεψη, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και τα στελέχη της ΔΕΘ Helexpo συζήτησαν κατ’ αρχήν το θέμα αξιοποίησης κατάλληλου χώρου -στο υπό δημιουργία Βιομηχανικό Πάρκο, στην Μεγαλόπολη- στον οποίον θα γίνεται διοργάνωση θεματικών εκθέσεων και προβολή πελοποννησιακών προϊόντων, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, από την πλευρά της ΔΕΘ Helexpo εκφράστηκε η σκέψη ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει η Μεγαλόπολη ως “αντένα” της ΔΕΘ στη νότια Ελλάδα, ενώ μια δεύτερη θα είναι στη Λαμία.