Λακωνία: Εξόρμηση Ορειβατικού Συλλόγου Μολάων στον Μαλέα

0

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί πεζοπορική εξόρμηση την Κυριακή 6/6 στην χερσόνησο του Μαλέα . Συγκεκριμένα θα ξεκινησουμε απο τον οικισμό του Προφήτη Ηλία ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι και θα καταλήξουμε στην Αγ Μαρίνα και το απολιθωμένο δάσος.

Το μονοπάτι περνά διαδοχικά από το Κλεφταύλακο, ένα σχεδόν αθέατο από τη θάλασσα ορμίσκο, που παλαιότερα χρησίμευε σαν πειρατικό ορμητήριο, ένα μικρό φάρο και την Κομμένη Σπηλιά διαμορφωμένη από τη διάβρωση της θάλασσας. Στην περιοχή τοποθετείται και το αρχαίο Νυμφαίον.

Το απολιθωμένο Φοινικόδασος της παράλιας ζώνης του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου και αξιώνει σήμερα με ισχυρά ερείσματα μια θέση στο Δίκτυο των Γεωπάρκων της Ευρώπης.

Στις παράκτιες τοποθεσίες Αγία Μαρίνα, Κόρακας και Σπίθα, οι απολιθωμένοι μάρτυρες ενός μακρινού παρελθόντος κρατούν φυλαγμένα τα μυστικά και τους κωδικές της εποχής τους.
Μετα το τελος της διαδρομής υπάρχει η δυνατότητα για οποίον το επιθυμεί να επισκεφτούμε το σπήλαιο κοντά στην Αγ Αικατερίνη .

Η διαδρομή είναι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και αξιόλογες υψομετρικές διαφορές και είναι κατάλληλη για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν την πεζοπορία . Μαζί μας έχουμε απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια, καπέλο,γυαλιά ηλίου ,σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη,αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο),σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) φακός για την επίσκεψη στο σπήλαιο ,μαγιό & πετσέτα και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα .

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τηρήστε τις αποστάσεις ασφαλείας τόσο στο σημείο συνάντησης και τον τερματισμό όσο και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό.

Συνάντηση: Στο λιμάνι της Νεάπολης στις 09.00 πμ. Μετακίνηση με ΙΧ προς τον οικισμό του προφήτη Ηλία. Ώρες πορείας: 2 Β.Δ: 1 (Ευκολη) ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές:
Αγγελική Πλουμίδη 6976654578 Χρήστος Παναγιωτόπουλος 6973331520

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές. (Οι ορειβάτες ασκούν τη δραστηριότητα τους αυτή με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους.

Οι ενέργειες των ατόμων δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον.)

Σε κάθε βόλτα στη φύση κάποιος μπορεί να κερδίσει περισσότερα απ’ όσα ψάχνει».

Η φύση προϋπήρχε εδώ πριν απ’ όλα.
Από αυτή γεννήθηκαν τα πάντα και σ’ αυτήν καταλήγουν.
Δε μας έχει ανάγκη!
Εμείς την έχουμε.
Εκείνη, ακόμη κι αν όλα χαθούν θα συνεχίσει να υπάρχει, έστω κι αν την αναγκάσουμε ν’ αλλάξει μορφή