spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΠαρουσίαση σειράς γραμματοσήμων από το Δήμο Σπάρτης

Παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων από το Δήμο Σπάρτης

Σάββατο 29 Μαΐου, στα πλαίσια των Παλαιολογείων 2021 παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι 4 πρώτες σειρές γραμματοσήμων του Δήμου Σπάρτης, που απεικονίζουν κομμάτια της ιστορίας της Σπάρτης και του Μυστρά!


Για το έργο αυτό, υπήρξε άψογη στενή συνεργασία με:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Πολυχρόνη Γριβέα, την κ. Θεανώ Βενιέρη, τον κ. Λάζαρο Λζαρίδη και την κ. Στέλλα Κοβάτση

Το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη, για τη χορήγηση των αδειών απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου, αρμοδιότητας ελληνικών μουσείων (Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Τον Τζόναθαν Μπάτλερ της εταιρείας ΑΛΑΜΥ στο Άμπινγκτον της Αγγλίας, ο οποίος μας εξασφάλισε πολλές απεικονίσεις και τις άδειες χρήσης των απεικονίσεων αυτών, αρμοδιότητας μουσείων του Εξωτερικού και ο Δήμος Σπάρτης τους ευχαριστεί γι’ αυτό!

Επίσης ευχαριστεί για τη συνεχή συνδρομή τους στη προσπάθεια αυτή τις: κ. Γεωργία Δεδεδήμου, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης, κ. Ελένη Δαράκη Πρόεδρο Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Ευγενία Πρέβα Αντιπρόεδρο Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Αναστασία Σιούτου και ιδιαίτερα την κ. Ελένη Τσουλόγιαννη μέλος του N.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος που επιμελήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών για την έκδοσή τους!

Οι 4 πρώτες θεματικές σειρές γραμματοσήμων (ετοιμάζουμε άλλες 9), αποτελούνται από τέσσερα γραμματόσημα η κάθε μία και είναι οι εξής:

Η 1η σειρά με θέμα την Ωραία Ελένη, με τα μάτια ζωγράφων της Αναγέννησης
Η 2η σειρά με θέμα τις αρχαίες Σπαρτιάτισσες, με τα μάτια των ζωγράφων της Δύσης
Η 3η σειρά με θέμα τον Λυκούργο, τον μεγαλύτερο νομοθέτη όλων των εποχών, επίσης μέσα από τα μάτια σπουδαίων ζωγράφων της Δύσης και τέλος
Η 4η σειρά με θέμα τον Μυστρά, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Πλήθωνα

Ίσως είναι η πρώτη φορά που μια πόλη παρουσιάζει κομμάτια της Ιστορίας της σε Γραμματόσημα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων