spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΝέο κτηματολογικό γραφείο απέκτησε ο Πύργος- δηλώσεις δημάρχου

Νέο κτηματολογικό γραφείο απέκτησε ο Πύργος- δηλώσεις δημάρχου

Τα γραφεία του νεοσύστατου Υποκαταστήματος Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – μετά την κατάργηση του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Πύργου και του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ολυμπίων – επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (1/6) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Αυτή ήταν κι η πρώτη μέρα της λειτουργίας με το νέο καθεστώς.

Τον δήμαρχο Πύργου συνόδεψαν στην επίσκεψή του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Στο νέο υποκατάστημα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, ενώ τους υποδέχτηκε η νέα προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου ΔΕ. Σοφία Κωστοπούλου.

Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής απ’ όλους τους εργαζόμενους καθώς όπως τονίστηκε από τους υπαλλήλους χάρη και στις δικές του αγωνιστικές πρωτοβουλίες,, όταν τελούσε χρέη βουλευτή Ηλείας, οι υπάλληλοι παρέμειναν όλοι στις θέσεις τους.

«Εδώ υπήρξε ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια περί της επιβίωσης αυτού του θεσμού. Υπήρξε μια σύγκλιση της τοπικής κοινωνίας και διάφορων φορέων, κι από τους βουλευτές να μην χαθεί αυτή η δομή και γενικότερα να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου τονίζοντας ότι στην πόλη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χάνονται θέσεις εργασίας και να κλείνουν υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στη νεοσύστατη υπηρεσία, τη χαρακτήρισε ως «μια σημαντική εξέλιξη και για την τοπική κοινωνία γιατί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας απαιτεί έγγραφες αποδείξεις οι οποίες κατά το μέγιστο είχαν σχέση με το Υποθηκοφυλακείο.

Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σ’ αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης γιατί αυτή η δομή εκτός από το κύρος ενός διοικητικού κέντρου που προσθέτει στην πόλη, αποτελεί μεγάλη εξυπηρέτηση για τον πολίτη. Εύχομαι καλές δουλειές, υγεία σε όλες τις εργαζόμενες και τις ευχαριστούμε για τη στήριξη στο Δήμο.

Εμείς ως Δήμος είμαστε σε φάση καταγραφής της δημοτικής περιουσίας, καθώς βρήκαμε ένα ανύπαρκτο περιουσιολόγιο. Κανείς δεν είχε φροντίσει να καταγραφεί η περιουσία του Δήμου. Και αν δεν κάνουμε και εμείς, θα καταγραφούμε στην ίδια λίστα με όσους δεν το έπραξαν στο παρελθόν».

Ο κ. Αντωνακόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις «μαύρες» ημέρες των υπαλλήλων στο πρώην Υποθηκοφυλακείο όταν επί σειρά μηνών παρέμεναν στις θέσεις τους, εργαζόμενες με πείσμα κόντρα στις δυσοίωνες συνθήκες ώστε να κρατηθεί «ζωντανή» η υπηρεσία.

«Οι εργαζόμενες με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κράτησαν ζωντανή την υπηρεσία. Δούλεψαν χωρίς να πληρώνονται για πάρα πολύ καιρό. Τους οφείλονται χρήματα, αλλά δεν δούλευαν για να πληρωθούν κάποια στιγμή, γιατί δεν γνωρίζουν ακόμη αν και πότε θα εξοφληθούν.

Δούλευαν για να κρατήσουν ζωντανή την υπηρεσία και να εξυπηρετούν τον κόσμο. Μέσα σε όλη αυτή την ανασφάλεια που έζησαν, έδωσαν τον αγώνα τους και η κοινωνία δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό.

Όλες αυτές οι γυναίκες είναι αξιέπαινες και πρέπει να τιμηθούν κάποια στιγμή. Είμαστε πάντα μαζί σας, όπως ήμασταν και στα δύσκολα» κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων