spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΟρκωμοσία τριών νέων αυτοδιοικητικών στον Πύργο

Ορκωμοσία τριών νέων αυτοδιοικητικών στον Πύργο

Το πρωί της Τρίτης (1/6) πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η ορκωμοσία τριών νέων αυτοδιοικητικών, δύο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κι ενός στο Τοπικό συμβούλιο Λατζοΐου.


 

Στην προκειμένη περίπτωση:

– Σε ότι αφορά το Δ.Σ. Πύργου, από τον συνδυασμό «Πύργος – Πρωτεύουσα Ευθύνης» παραιτήθηκαν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί, ο επικεφαλής κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος και η κ. Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη, και στη θέση τους ανέλαβαν αντίστοιχα, ο κ. Γιάννης Πλεμμένος ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Πύργου κι ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος ως πρώτος αναπληρωματικός του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Ιάρδανου.

– Σε ότι αφορά το Τ.Σ. Λαντζοίου μετά την παραίτηση του κ. Νικόλαου Βασιλόπουλου, από τη θέση συμβούλου της κοινότητας Λατζοΐου (εκ του συνδυασμού «Νέα Πορεία», ανέλαβε τη θέση ο κ. Γεώργιος Βάλαρης ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού της κοινότητας.
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος ανέφερε:
«Καλωσορίζουμε τα νέα αυτοδιοικητικά στελέχη που ορκίστηκαν αναλαμβάνοντας καθήκοντα.

Νομίζω θα έχουμε μια καλή συνεργασία, όπως έχουμε μέχρι τώρα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Όλοι έχουν κι από το παρελθόν μια εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες και συλλογική δραστηριότητα, και θεωρώ πως ενδυναμώνεται περαιτέρω η αποτελεσματικότητα των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης στον Δήμο του Πύργου.

Να ξέρετε ότι εδώ υπάρχει άπλετος χώρος για πρωτοβουλίες και για δουλειά. Αυτό είναι το έλλειμμα γενικότερα που διαπιστώνουμε.

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, συνεργασία και στρατηγική. Σ’ αυτό νομίζω θα τα πάμε καλά, μιας κι αυτοί είναι οι οιωνοί της προσωπικής πορείας των ανθρώπων που σήμερα ορκίστηκαν».

Τέλος, για την ολοκλήρωση της σύνθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, απομένει η κάλυψη άλλης μιας θέσης με την ίδια διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από αντίστοιχο επιλαχόντα. Και συγκεκριμένα από το συνδυασμό «Πύργος – Έργο Πολιτών», εκ των εκλεγέντων, παραιτήθηκε ο κ. Διονύσιος Μπέλτσος και στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Βορλόκας ως πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Πύργου. Που τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει κι η δική του ορκωμοσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων