spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΟι Ερασιτέχνες αλιείς της Αρκαδίας αντιδρούν στο σχέδιο νόμου

Οι Ερασιτέχνες αλιείς της Αρκαδίας αντιδρούν στο σχέδιο νόμου

Την Τρίτη 1/06/2021 παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Τρίπολης – Παραλίου Άστρους – Η Γοργόνα Σθενώ διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο νόμου που είναι στη διαβούλευση για την αλιεία.


Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Τάσος Μακρής, ο αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και το μέλος του συλλόγου κ. Δελής Νίκος μίλησαν στην κάμερα του Δημοτικού ραδιοφώνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μακρής, το ψάρεμα για τον ερασιτέχνη ψαρά, είναι το χόμπι , η ψυχοθεραπεία, η ηρεμία του στις δύσκολες εποχές της κρίσης το είχαν απαγορεύσει λόγω κορωνοϊού.

Με ποια λογική μας απαγόρευσαν να ψαρέψουμε θα μεταδώσει ο ερασιτέχνης ψαράς τον ιό πιο εύκολα απ’ αυτούς που τους επιτρέπετε να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με την παρέα τους, και σε ποιόν; Στα ψάρια; ή τα ψάρια σ’ αυτόν; Το ερασιτεχνικό ψάρεμα είναι χόμπι, σωματική άσκηση, άθληση και ψυχοθεραπεία.

Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και έχει ανάγκη από εκτόνωση. Ένα από τα βασικότερα μέτρα είναι η απαγόρευση χρήσης ζωντανού δολώματος για τους ερασιτέχνες.

Επίσης όπως ανέφερε ότι μειώνονται στο μισό (150) τα αγκίστρια που μπορεί να έχει το παραγάδι ένας ερασιτέχνης ενώ καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο αριθμός των αγκιστριών αφορά κάθε άτομο μέσα στη βάρκα.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο νόμου έχει ξεσηκώσει το σύνολο των ερασιτεχνών αλιέων και των ανθρώπων του χώρου, οι οποίοι κατακρίνουν με σφοδρότητα την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τις νέες αλλαγές τους βάζει σε αντιπαράθεση με τους επαγγελματίες ψαράδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων