spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑρκαδία: Ιερό Μνημόσυνο για τον Π.Π. Γερμανό στη Δημητσάνα

Αρκαδία: Ιερό Μνημόσυνο για τον Π.Π. Γερμανό στη Δημητσάνα

Ιερό Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και Προσκυνηματικός περίπατος μέχρι το σπίτι του στη Δημητσάνα

Στη Δημητσάνα, γενέτειρα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, τελέστηκε εχθές Κυριακή 30 Μαΐου, Ιερό Μνημόσυνο στη μνήμη του με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Δημητσανιτών. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγ. Κυριακής αλλά και στον Προσκυνηματικό περίπατο που ακολούθησε.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκεΠροσκυνηματικός περίπατος με κατεύθυνση την οικία του Π.Π. Γερμανού, η οποία συγκαταλέγεται στα ιστορικά μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην οικία του Μητροπολίτη και κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας,έλαβε χώρα σύντομη εκδήλωση κατά την οποία αντίγραφο του Λαβάρου που ύψωσε ο Π.Π. Γερμανός στην Αγία Λαύρα, επιμελημένο από την Αδελφότητα Δημητσανιτών,τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση. Ύστερα, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως π. Ιάκωβος Κανάκης, εκφώνησε επίκαιρη ομιλία.

Την μνήμη του Μητροπολίτη τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας κ. Δημήτρης Καζάς, η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας κ. Αγγελική Μπίρη, ο Πρόεδροςτης Αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης, ο Πρόεδρος του Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας κ. Κώστας Λάμπρου, η Διευθύντρια του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησηςκ. Ήρα Παπαδοπούλου κ.α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων