spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΟδικός τουρισμός- η νέα τάση που φέρνει η πανδημία

Οδικός τουρισμός- η νέα τάση που φέρνει η πανδημία

Το βλέμμα του τουριστικού κλάδου για το φετινό καλοκαίρι έχει στραφεί εκεί…

Παρά την αύξηση των εμβολίων και τις πιο ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το γεγονός για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι αυτό και δεν αλλάζει:

Ο τουρισμός θα πάει αγκαζέ και αυτό το καλοκαίρι με την πανδημία. Η τελευταία έχει επιφέρει δύο σημαντικές αλλαγές που σε μεγάλο βαθμό, αλλάζουν τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τώρα.

Την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού, δηλαδή την μετακίνηση με το αυτοκίνητο και την ώθηση σε εναλλακτικούς τρόπους διανυκτέρευσης και διαμονής στον τομέα των καταλυμάτων.

Στον οδικό τουρισμό η τάση αυτή ξεκίνησε από πέρυσι, φέτος όμως αναμένεται να κορυφωθεί, με τους επαγγελματίες να έχουν κάνει ήδη τις κινήσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση και να είναι προετοιμασμένοι.

Άλλωστε, οι προσδοκίες και φέτος για τον εξωτερικό τουρισμό δεν είναι και πολύ μεγάλες, οι πτήσεις του αεροπορικού τουρισμού από το εξωτερικό θα είναι λιγοστές σε κάθε περίπτωση και έτσι ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών στον τουριστικό – ταξιδιωτικό κλάδο, έχει στραφεί στον οδικό τουρισμό.

Οδικός τουρισμός από πλευράς πελατείας σημαίνει κυρίως ελληνική αγορά, δηλαδή Έλληνες επισκέπτες και Βαλκάνια, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σέρβους, Κροάτες και γενικότερα κόσμο από την πρώην Γιουγκοσλαβία που μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στην ελληνική επικράτεια.

Τι γίνεται στον τομέα των καταλυμάτων

Σε ότι αφορά το κομμάτι της εναλλακτικής διαμονής και αυτή η τάση φάνηκε από το περασμένο καλοκαίρι και αναμένεται να κορυφωθεί φέτος.

Αρκετοί τουρίστες επιλέγουν αντί να μείνουν σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, τη λύση του αυτοτελούς και ανεξάρτητου διαμερίσματος, καταφεύγοντας κυρίως στις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Την τάση αυτή έχουν ασφαλώς ήδη παρατηρήσει αρκετοί επαγγελματίες και ίσως για αυτό να έχει μεγαλώσει τον καιρό της πανδημίας κατά τουλάχιστον 40% ο αριθμός των ακινήτων που έχουν καταγραφεί σε αυτές.

Η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Αρκετά διαμερίσματα, μεζονέτες και εξοχικές κατοικίες της Αργολίδας και γενικότερα της Πελοποννήσου , που βρίσκονται σε παραθαλάσσια μέρη έχουν εισχωρήσει στην βραχυχρόνια μίσθωση, ενώ πολλά από αυτά έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο της τουριστικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων