spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΔήμος Πηνειού: Γάλλοι καθάρισαν την Παραλία Γαστούνης

Δήμος Πηνειού: Γάλλοι καθάρισαν την Παραλία Γαστούνης

Με την ευχή “την επόμενη φορά, όσοι καθαρίζουμε τις παραλίες να είμαστε περισσότεροι από αυτούς που την ρυπαίνουν” ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η δράση καθαρισμού της παραλίας Γαστούνης, στη Μπούκα. Συνολικά οι 14 εθελοντές από την Γαλλία, συγκέντρωσαν 35 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων με πλαστικά.


Την σημαντική αυτή δράση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Οργάνωσης και Υποδοχής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, C.O.P.A.E ILIS με έδρα τη Γαστούνη, και το Ν.Π. Πολιτισμού- Αθλητισμού – Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού.

Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αφού συνεχάρη τους Γάλλους εθελοντές για την δράση τους τόνισε: «Συγχαίρω και την εξαιρετική και δραστήρια οικογένεια Κλάδη για την εξωστρέφεια που δίνουν στο Δήμο καθώς και για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Ευχαριστούμε τα παιδιά από τη Γαλλία τη χώρα που έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και κοινό τόπο τη Δημοκρατία ».

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού -Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου για άλλη μια φορά πρωτοστατεί σε μια σημαντική δράση, στον καθαρισμό της παραλίας της Γαστούνης στη Μπούκα.

Η δράση αυτή τη φορά γίνεται με πρωτοβουλία του ΝΠ Περιβάλλοντος, ενώ άλλες φορές ανάλογες δράσεις έχουν γίνει από την Κοινότητα ή τους εργαζόμενους του Δήμου Πηνειού. Συμπαραστάτες μας 14 νέοι άνθρωποι από τη Γαλλία , εμψυχωτές που φιλοξενούνται από την C.O.P.A.E. ILIS της κυρίας Λειλά Κλάδη η οποία μας βοηθά συχνά.

Η φροντίδα του Δήμου για το περιβάλλον είναι συνεχής και δεν εξαντλείται μόνο στη σημερινή δράση. Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την ευαισθητοποίησή τους.»

Ο συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας και διαπολιτισμικός εμψυχωτής κ. Νώντας Κλάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι Γάλλοι ήρθαν να εκπαιδευτούν πάνω στην διαπολιτισμική εμψύχωση. Δυστυχώς λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορέσαμε να πάμε σε άλλες παραλίες του Δήμου. Σήμερα σε διάστημα δύο ωρών μάζεψαν 35 σακούλες κυρίως πλαστικά, μπουκάλια, ποτήρια καφέ.

Ελπίζω την επόμενη φορά οι εθελοντές για καθαρισμό να είναι περισσότεροι από εκείνους που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πηνειού, τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο για την στήριξη της δράσης»

Η πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της τους 14 εθελοντές και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους επισκέπτες της παραλίας να επιδεικνύουν σεβασμό στο Περιβάλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων