Αντί για “Πελοπόννησος Α.Ε.”… “Μοριάς” Α.Ε. Α.ΟΤΑ!

0

Την ώρα που δεν γνωρίζει κανείς τι μέλλει γενέσθαι με την αναπτυξιακή εταιρεία της περιόδου Τατούλη, ιδρύθηκε νέα αναπτυξιακή!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην μετοχική σύνθεση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την επωνυμία “Μοριάς” Α.Ε. Α.ΟΤΑ δημοσιοποίησε η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, η πρόσκληση απευθύνεται προς την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ), αλλά και προς τον καθένα δήμο, όπως και προς τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 15 Ιουνίου.

Το αρχικό κεφάλαιο της “Μοριάς” Α.Ε. Α.ΟΤΑ ανέρχεται στα 800.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 8.000 κοινές μη προνομιούχες μετοχές, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ η κάθε μία.

Από το πιο πάνω σύνολο των μετοχών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέτει ποσοστό 55,5%, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης 21%, η ΠΕΔ και οι δήμοι 21% και τα Επιμελητήρια 2,5% Επιμελητήρια, ΠΕΔ, δήμοι.

“Εκτιμάται ότι ώς το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου η Μοριάς Α.Ε. θα λειτουργεί”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι ήδη προετοιμάζεται και ο χώρος, επί της οδού Ναυπλίου, στην Τρίπολη, στον οποίο θα εγκατασταθεί ο εν λόγω φορέας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τη δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ