spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΑνέγερση εκθεσιακού κέντρου Αλιείας και Θάλασσας στο Δήμο Καλαμάτας

Ανέγερση εκθεσιακού κέντρου Αλιείας και Θάλασσας στο Δήμο Καλαμάτας

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μελέτη ανέγερσης εκθεσιακού κέντρου Αλιείας και Θάλασσας Δήμου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των διαδικασιών ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεργαστεί με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνας Α.Ε.

Σκοπός είναι η ανέγερση νέου κτιρίου που θα εξυπηρετεί πολιτιστικές χρήσεις του Δήμου Καλαμάτας, και συγκεκριμένα θα στεγάζει μουσειογραφική έκθεση για την ανάδειξη του αλιευτικού τουρισμού της περιοχής, μέσω της προβολής της αλιευτικής δραστηριότητας στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Η θέση υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μικράς Μαντίνειας του Δήμου που αποτελεί μια περιοχή με έντονη τουριστική αλλά και αλιευτική δραστηριότητα. Η κατασκευή του νέου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί εντός οικοπέδου έκτασης (737 τ.μ.), το οποίο περιλαμβάνει δυο υφιστάμενα κτίρια διαστάσεων 82,6 τ.μ. και 36,20 τ.μ., που λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο θα αποτελεί επέκταση καθ’ ύψος και σε κάτοψη του υφισταμένου, με συνολικό εμβαδό 70 τ.μ.

Η νέα κατασκευή θα είναι στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητη των υφιστάμενων και θα αποτελεί μια σύμμικτη κατασκευή με στοιχεία μετάλλου και οπλισμένου σκυροδέματος, δημιουργώντας αντιθέσεις μεταξύ του υφιστάμενου «παλαιού» πέτρινου κτιρίου και του «σύγχρονου» νέου.

Οι όψεις θα επενδυθούν με υαλοπίνακες, προσφέροντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τον Μεσσηνιακό κόλπο.

Επίσης πέραν του κτιριακού αντικειμένου θα εκπονηθεί και μουσειολογική μελέτη στην οποία θα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση, κατασκευή και εγκατάσταση του εκθεσιακού χώρου, του εποπτικού υλικού, των εκθεμάτων, των αναπαραστάσεων, των διοραμάτων και όλων των μουσειογραφικών μέσων. Επιπλέον θα περιλαμβάνει τυχόν παραγωγή και εγκατάσταση διαδραστικών εφαρμογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων