spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς με το «αντάρτικο» της μουσικής στην εστίαση

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς με το «αντάρτικο» της μουσικής στην εστίαση

Μια ερώτηση η οποία αφορούσε τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και συγκεκριμένα μια λέξη έκανε έξαλλο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που ασκήθηκε στον κ. Χαρδαλιά αφορούσε το από πότε θα ξεκινήσει να επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα εστίασης και τι απαντά σε όσους έχουν δηλώσει πως θα στήσουν «αντάρτικο».

«Συγγνώμη, όταν λέτε αντάρτικο τι εννοείται;» ρώτησε ο κ. Χαρδαλιάς και αφού ενημερώθηκε πως υπάρχει μερίδα καταστηματαρχών που έχει δηλώσει ότι θα βάλει μουσική άσχετα με το τι επιτρέπεται, έγινε έξαλλος και η ένταση τον κυρίευσε.

«Ο κάθε ένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Ακούω συνέχει αυτήν την συζήτηση που γίνεται και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη.

Η μουσική δεν κολλάει. Προφανώς και δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω, θα έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρέασω και τους διπλανούς μου.

Αν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια. Η μουσική είναι συνυφασμένη με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση αποστάσεων. Η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ.

Το αλκοόλ προκαλεί κάποιες καταστάσεις που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων. Βήμα – βήμα θα γίνουν όλα. Ενώ έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα δεν μπορούμε να μιλάμε για αντάρτικα.

Δεν αντιλαμβάνομαι τα ειρωνικά σχόλια. Η μουσική δεν κολλάει αλλά βοηθάει στη διασπορά του ιού» σημείωσε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων