spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Άργος θέλει να αναδείξει την ιστορία του- Επίσκεψη σχολής Καλών Τεχνών

Το Άργος θέλει να αναδείξει την ιστορία του- Επίσκεψη σχολής Καλών Τεχνών

Επίσκεψη τoυ Εργαστηρίου Τρισδιάστατων Υλοποιήσεων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Άργος»


Το Άργος και τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο επισκέφθηκε χθες 27/5, ο Ιωάννης Μελανίτης, Επίκουρος Καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με φοιτητές της σχολής, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόταση του Δημάρχου να αναδειχθεί η ιστορία της πόλης μέσω της γλυπτικής τέχνης.

Το Εργαστήριο Τρισδιάστατων Υλοποιήσεων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών έχει αναλάβει την εκπόνηση ειδικής μελέτης για την κατασκευή και τοποθέτηση αγαλμάτων που συνδέονται με την ιστορία του Άργους. Οι συνεργάτες μας επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης για πολλοστή φορά καθώς βρίσκονται στα τελευταία στάδια της ολοκλήρωσης του έργου.

Ο κ. Μελανίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου καθώς το Άργος αποτελεί την πατρίδα της εμβληματικής Σχολής του γλύπτη Αγελάδα , στην οποία φοίτησαν ο Φειδίας και ο Πολύκλειτος, γλύπτες που αποτελούν κορυφαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας τέχνης.

Ιωάννης Μελανίτης: «Η γλυπτική ιστορία του Άργους, με την ιδιαίτερη σημασία της στην διαμόρφωση της ελληνικής τέχνης, είναι μακραίωνη και μπορεί πλέον να αναδειχθεί μέσω της πρότασης ενός περιπάτου που είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει πόλο έλξης μαζί με όλα τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία που έχει ο Δήμος Άργους Μυκηνών».

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος δήλωσε: Είμαστε σίγουροι πώς από τη συνεργασία μας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για ανάδειξη της ιστορίας μας μέσω τοποθέτησης αντιγράφων αγαλμάτων στο υπό διαμόρφωση κέντρο της πόλης. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να ανακοινώσουμε τα σημεία που θα μας υποδείξουν οι συνεργάτες του εγχειρήματος για την τοποθέτηση των έργων τέχνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων