spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΜε drone ενισχύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πελοποννήσου

Με drone ενισχύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πελοποννήσου

Με ένα υπερσύγχρονο drone εξοπλίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πελοποννήσου. Το drone, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να βοηθήσει αποτελεσματικότητα στο έργο και στην αποστολή της νέας ομάδας που συγκροτείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με την επωνυμία “ΊΚΑΡΟΣ” και θα αφορά σε ομάδα χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το drone, όπως ειπώθηκε είναι άρτιο τεχνικά και οι προδιαγραφές του είναι ξεχωριστές και θα καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι σε επιχειρήσεις εντοπισμού ατόμων αλλά και σε επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ο Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου Αθανάσιος Κολυβήρας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την προσφορά του, ενώ ο κ. Νίκας ανέφερε πως θα πρέπει να στηρίζεται η Πυροσβεστική γιατί έχει δύσκολο έργο, ενώ σημείωσε πως οι περισσότερες φωτιές μπαίνουν από αμέλεια γιαυτό κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Επίσης ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση χώρου στην οδό Καλαμών στην Τρίπολη για την κατασκευή κτιρίου, όπου θα στεγαστεί το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και σημείωσε πως θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων