spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες

Μητσοτάκης: Θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες

Συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Γερμανική εφημερίδα Bild

Διπλάσιους τουρίστες από το καλοκαίρι του 2020, εκτίμησε πως θα έχουμε φέτος ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό ΜΜΕ, ενώ απηύθυνε πρόσκληση-παρότρυνση στους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης “απάντησε” σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Economist, όπου ο ίδιος και η χώρα εμφανίζονταν σαν οι “καλύτεροι μαθητές του δασκάλου”- όπου “δάσκαλος” είναι οι οικονομικές “ντιρεκτίβες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά κύριο λόγο.

“Δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν “δάσκαλοι” που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα. Παραμένουμε σε αυτό που αποκαλείται “παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα”, αλλά αν κοιτάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε γιατί αποφασίσαμε πως είναι για το καλό της χώρας”, είπε συγκεκριμένα.

Για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και, ειδικά, την αναπαραγωγή μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκτίμησε πως: “Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες”

Επιπρόσθετα, υποστήριξε πως τα μέτρα δεν χαλαρώνουν λόγω τουρισμού αλλά λόγω της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων: “Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο τα μέτρα χαλαρώνουν σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, μείωση στους νοσηλευόμενους, ο καιρός βοηθά και βέβαια υπάρχουν και τα εμβόλια”.

“Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Να έρθουν (σ.σ. οι Γερμανοί πολίτες) στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων