spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑTo 9o Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων από το "Αρχείον της Τσακωνιάς"

To 9o Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων από το “Αρχείον της Τσακωνιάς”

Σε συνεργασία με κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Το “Αρχείον της Τσακωνιάς” συνδιοργανώνει στις 4-6/6/2021, μαζί με Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών και Εργαστήριο Ελληνικής Διαλεκτολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο, το 9ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσικές Θεωρίας / MGDLT9.

Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών (Ελλάδα, http://lmgd.philology.upatras.gr), το Εργαστήριο Ελληνικής Διαλεκτολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο ( https://u.osu.edu/greekdialectology/) και το Αρχείον της Τσακωνιάς (https://www.tsakonianarchives.gr ) συνδιοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Διαλέκτων και Γλωσσικής Θεωρίας (MGDLT9), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Ιουνίου 2021, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ (ΖΟΟΜ).

Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες και τις διαλέκτους τους, οι νεοελληνικές διάλεκτοι είναι λιγότερο γνωστοί στους γλωσσολόγους, αλλά αυτές οι διάλεκτοι παρουσιάζουν μια εκπληκτική ποικιλία φαινομένων λόγω του γεγονότος ότι πολλά από αυτά έχουν αναπτυχθεί σε σχετική απομόνωση (π.χ. Τσακωνικά) ή σε επαφέςκαταστάσεις με άλλες διαλέκτους ή / και άλλες γλώσσες (π.χ. Οι νεοελληνικές διάλεκτοι προσφέρουν μια πληθώρα από ενδιαφέροντα ή ακόμη και ενδιαφέροντα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δοκιμάσουν υποθέσεις εργασίας για τη δομή της γλώσσας και τη χρήση της γλώσσας και μπορούν να αναλυθούν με διαφορετικούς τρόπους, προσελκύοντας διάφορες μεθόδους και θεωρίες που αναπτύχθηκαν στη σύγχρονη γλωσσολογία.

Ο στόχος του MGDLT είναι να αναδείξει τη σημασία των νεοελληνικών διαλέκτων για τη γλωσσική θεωρία, να προωθήσει τη μελέτη της διαλεκτικής παραλλαγής και να συμβάλει στη διατήρηση της ελληνικής γλωσσικής κληρονομιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 4-6 Ιουνίου 2021, το συνέδριο θα φιλοξενήσει μια ειδική θεματική ενότητα για την Τσακώνικη, την μόνη νεοελληνική διάλεκτο που προέρχεται από την αρχαία δωρική διάλεκτο.

Παρακαλούμε, όπως ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για όλες τις πληροφορίες του Συνεδρίου: https://sites.google.com/view/mgdlt9/main?authuser=0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων