spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑΣημαντική πρωτιά για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου

Σημαντική πρωτιά για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου

Μια ακόμα πρωτιά καταγράφει η Ελαφόνησος με την πιστοποίηση που έλαβε το Παυλοπέτρι από το πρόγραμμα INHERITURA που είναι και η πρώτη σε όλη την Ελλάδα!

Την όλη διαδικασία τεκμηρίωσης που συνοδεύτηκε από ενέργειες και μελέτες ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της ειδικής ομάδας έργου με σημαντική συμβολή του κ. Νίκου Φοίφα, Ειδικού Συνεργάτη του Περιφερειάρχη και της κας Κουτσούμπα .εκπρόσωπο της εφορείας εναλίαν Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού

Το project Παυλοπέτρι θα αναφερθεί εκτεταμένα σε διαδικτυακό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Inherit και αναμένεται να ενισχύσει την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, στο πλαίσιο της έμφασης που, στρατηγικά, έχει επιλέξει να δώσει ο Δήμος στο φυσιολατρικό στοιχείο που, αυτή την εποχή, αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Περιγράφοντας αυτόν ακριβώς τον προσανατολισμό της στρατηγικής του νησιού στο περιοδικό PROPAGO η Δήμαρχος Ελαφονήσου κυρία Έφη Λιάρου τόνισε :

«Από την αρχή της περσινής χρονιάς, όταν είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της πανδημίας, ο Δήμος Ελαφονήσου χάραξε τη στρατηγική του με επίκεντρο τη φύση που, όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε και το μόνο ασφαλές μήνυμα που θα μπορούσε να εκπέμψει ένας προορισμός στους φοβισμένους από την υγειονομική κρίση ταξιδιώτες.

Λειτουργώντας με «χειρουργική» θα έλεγα ακρίβεια μπήκαμε στον «πυρήνα» του προβλήματος και έγκαιρα αναδείξαμε δύο βασικά στοιχεία που ήταν ευνοϊκά λόγω της συγκυρίας: το γεγονός της οδικής ουσιαστικά πρόσβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο κίνδυνος συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς, αλλά και της επαφής με τη φύση που «εγγυάτο» την ανεπηρέαστη από λοιμώξεις ανάσα στον επισκέπτη». Και η Δήμαρχος πρόσθεσε:

«Το μήνυμα “Chosen by Nature” με την ελληνική απόδοση «Επιλεγμένη από τη φύση» εκπέμφηκε παντού για να υποδηλώσει ότι εδώ στο νησί μας κάθε επισκέπτης μπορεί να νοιώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αξία του ελεύθερου αέρα.

Ταυτόχρονα, οι μικρές, συγκριτικά, μονάδες φιλοξενίας παρέχουν την ευχέρεια της άνετης πρόσβασης, παράλληλα με την ανάδειξη του πλεονεκτήματος ότι η Ελαφόνησος ανήκει στους προορισμούς με χαμηλή πυκνότητα συγκέντρωσης πληθυσμού, πράγμα που την καθιστά ελκυστική λόγω της τάσης κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμβολιαστική διαδικασία ήδη έχει καλύψει σχεδόν το 85% του πληθυσμού του νησιού, πράγμα που μαζί με τη συγκεκριμένη διάκριση για το Παυλοπέτρι, η Ελαφόνησος εκπέμπει και το μήνυμα του ασφαλούς προορισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων