spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Σπάρτη: Όαση πολιτισμού το Φεστιβάλ του Σαϊνοπούλείου Ιδρύματος

Σπάρτη: Όαση πολιτισμού το Φεστιβάλ του Σαϊνοπούλείου Ιδρύματος

Ακολουθώντας πιστά και υπερήφανα το όραμα του αειμνήστου Προέδρου του Γεωργίου Σαϊνόπουλου και επιθυμώντας να κρατήσει ψηλά το λάβαρο του πολιτισμού, το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, δηλώνει και φέτος το βροντερό παρόν στο πολιτιστικό καλοκαίρι της Σπάρτης.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διοργανωτές, εργάζονται σκληρά για να παρουσιάσουν στο κοινό της Λακωνίας ποιοτικές παραστάσεις και συναυλίες. Το παιδικό θέατρο θα κατέχει και φέτος κομμάτι της διοργάνωσης, καθώς όπως δηλώνουν οι διοργανωτές «τα παιδιά πρέπει να έχουν την τιμητική τους».

Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τις συστάσεις που έχει εκδώσει το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το πρόγραμμα του 34ου Φεστιβάλ, αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Το Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου ξεκίνησε το καλοκαίρι 1988, όπου έγιναν τα ανεπίσημα εγκαίνια του θεσμού και του Αμφιθεάτρου με την παιδική χορωδία της Βιέννης. Το 1990 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια με μελοποιημένα ποιήματα του κατ’ εξοχήν Λάκωνα ποιητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Βρεττάκου.
Έτσι, έκτοτε και ανελλιπώς μέχρι σήμερα το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα προσφέρει κάθε καλοκαίρι όαση πολιτισμού, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τον πήχη όλο και ψηλότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων