spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΕπαφές Γεωργακοπούλου για επικείμενα έργα του Δήμου Οιχαλίας

Επαφές Γεωργακοπούλου για επικείμενα έργα του Δήμου Οιχαλίας

Χθες, Δευτέρα 24 Μάιου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. στη Αθήνα, μεταξύ της Δημάρχου Οιχαλίας κας Γεωργακοπούλου που συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους κ. Δημητρακόπουλο και κ. Ντονά και των α)Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου κου Κατσίπου Τιμολέοντος και β) του Μεσσήνιου Διευθύνοντα Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κου Γιάνναρη Αθανάσιου οι οποίοι έχουν εκδηλώσει με πράξεις το ενδιαφέρον τους για τον Δήμο Οιχαλίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, για την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπτυξης για τον Δήμο Οιχαλίας (Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά και Κλειστό Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά).

Υπήρξε η σχετική ενημέρωση ότι πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση διωρόφου κτίσματος τεσσάρων αιθουσών και χώρων υγιεινής – Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά και ανακατασκευή του Περιβάλλοντος Χώρου» προϋπολογισμού μελέτης 1.650.000,00€.

Με απόφαση του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. την 20/05/2021, εγκρίθηκαν οι όροι και η διακήρυξη για τον σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου.

Το έργο αυτό αναλυτικά περιλαμβάνει:

Προσθήκη κτηρίου τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας, δύο στο ισόγειο και δύο στον α’ όροφο και χώρους υγιεινής,
Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτηρίου με τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλο το κτήριο και τοποθέτηση εγκατάστασης μονάδων κλιματισμού και αερισμού και στους δύο ορόφους και
Ανακατασκευή περιβάλλοντος χώρου και των χώρων υγιεινής που βρίσκονται εκτός κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος (προβλέπεται κατασκευή απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης, νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης με περίφραξη – κερκίδες, ένα μικρό αμφιθέατρο και τοποθέτηση παγκάκια και φύτευση γκαζόν αλλά και φυλλοβόλων δένδρων στη νότια πλευρά.
Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Είναι ένα έργο πνοής για το Δήμο Οιχαλίας, καθώς έτσι υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας το οποίο πραγματοποιείται με τη σημαντική συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ο οποίος πάντα συμβάλλει θετικά στις ενέργειες – προτάσεις του Δήμου Οιχαλίας και τον ευχαριστούμε θερμά όπως άλλωστε και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για τις ενέργειες χρηματοδότησης του έργου αυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου.

Σε όλες αυτές τις ενέργειες συνέβαλε και Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Α’ Αθηνών κος Άγγελος Συρίγος ο οποίος έλκει τη καταγωγή του από τον Δήμο Οιχαλίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό την ίδια μέρα στο γραφείο όπου συζητήθηκαν και εκτός του ανωτέρω έργου, όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Οιχαλίας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων