spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΆδειασε ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας!

Άδειασε ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας!

Μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εκτός Ευρώπης αποφεύγουν την διέλευσή των αεροσκαφών τους από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Υπακούουν στη σχετική έκκληση από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε για να τιμωρηθεί το καθεστώς της Λευκορωσίας μετά την αεροπειρατεία που έκανε σε βάρος αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα –Βίλνιους, προκειμένου να συλλάβει δημοσιογράφο αντιφρονούντα.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα χάνει τα τέλη διέλευσης που δεν είναι λίγα καθώς τους αεροδιαδρόμους πάνω από την Λευκορωσία χρησιμοποιούσαν καθημερινά εκατοντάδες αεροσκάφη.

Ήδη οι εταιρείες Air France, Lufthansa, Finnair, SAS, Singapore Airlines, η Ιαπωνική All Nippon Airways και Ryanair δήλωσαν ότι δε θα πετάνε πλέον πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.


Επίσης ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος έκλεισε για την κρατική αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας, την Belavia, η οποία επι της ουσίας μπορεί πλέον να πετάξει μόνο προς την Ρωσία.

Αυτό σημαίνει πως η αεροπορική πρόσβαση στη Λευκορωσία γίνεται πολύ δύσκολη μέσω τρίτης χώρας που συνεχίζει τις πτήσεις της προς και από το Μινσκ, ενώ πτήσεις που διέσχιζαν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, θα φτάνουν στον προορισμό τους με καθυστέρηση λόγω της παράκαμψης.

Ωστόσο όλο αυτό δεν αλλάζει την τύχη του δύσμοιρου αντιφρονούντα δημοσιογράφου, του μόλις 26 ετών Ρομάν Προτασέβιτς και της φίλης του, Σοφία Σαπέγκα που ήδη παρουσιάστηκε στην κρατική τηλεόραση της χώρας να «ομολογεί» την ενοχή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων