spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠΑΜΕ κατά ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

ΠΑΜΕ κατά ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Προσπάθεια υπονόμευσης της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, κάνει λόγο σε ανακοίνωση η Δ.Α.Σ.

Ολο το περιεχόμενό της:

Χθες 24/05/2021 είχε οριστεί συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνεδρίαση που ήταν γνωστή στα μέλη του ΔΣ εδώ και 10 μέρες. Επίσης ήταν γνωστό ότι κύριο θέμα συζήτησης θα ήταν το αντεργατικό τερατούργημα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας πριν μια εβδομάδα και βρίσκεται σε διαβούλευση.

Ω του θαύματος δεν υπήρξε απαρτία!!! Δεν εμφανίστηκαν στελέχη της ΔΑΚΕ και του κυβερνόντος κόμματος καθώς και ένα από τα τρία μέλη της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ).

Την ίδια στιγμή που η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία για τις 3/6, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κάνει την επανάστασή της, στέλνοντας στην κυβέρνηση έγγραφο με επιχειρήματα που εκφράζει τις αντιρρήσεις της σε διατάξεις του νομοσχεδίου…

Επομένως τα στελέχη της ΔΑΚΕ στο ΕΚ Αρκαδίας περιμένουν να πάρουν γραμμή από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που χειρίζεται την κατάσταση για να βγάλει «λάδι» την κυβέρνηση και να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τους δηλώνουμε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για την κωλυσιεργία και τις μεθοδεύσεις που κάνουν. Υπονομεύουν την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική δράση και την Κυριακάτικη αργία.

Τους καλούμε να σταματήσουν όλα αυτά τα παιχνίδια και την Πέμπτη 27/5 που θα επαναληφθεί το ΔΣ του ΕΚ Αρκαδίας να προσέλθουν και να στηρίξουν την προκήρυξη απεργίας στις 3/6 μαζί με την ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά. Αν δεν πραγματοποιηθεί το ΔΣ και την Πέμπτη, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε με ονόματα.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού Αρκαδίας να συνεδριάσουν τα ΔΣ τους και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία στις 3/6 και να συμμετάσχουν στην σύσκεψη των σωματείων που έχει οριστεί για την Πέμπτη 27/5 στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Να μπούμε όλοι στη μάχη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων