spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΤσίπρας από Ηλεία: Να παγώσει η απόφαση για τα 4 Πανεπιστημιακά τμήματα

Τσίπρας από Ηλεία: Να παγώσει η απόφαση για τα 4 Πανεπιστημιακά τμήματα

 

Τσίπρας: “Nα παγώσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία”

“Δεν μπορείς να έρθεις με το “αποφασίζω και διατάζω” και να ισοπεδώνεις μια περιοχή”

Από την Ηλεία ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια μετά την άρση του lockdown.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε το νομό ως πρώτο σταθμό των περιοδειών αυτών, αναγνωρίζοντας τα μείζονος σημασίας ζητήματα που τον απασχολούν: εκτός πανεπιστημιακού χάρτη η Ηλεία, σε τέλμα ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό, νοσοκομεία με ελλιπές και με μετακινούμενο ιατρικό προσωπικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στον Πύργο λίγο μετά τις 11 το πρωί, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ πολίτης του πρόσφερε ένα γαρύφαλλο. Συνομίλησε με αρκετούς πολίτες και καταστηματάρχες της πλατείας Δικαστηρίων και της Κεντρικής Πλατείας, κατά τη διάρκεια της βόλτας που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του και τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανό.

Πολλοί του έθεσαν τα ζητήματα, που απασχολούν τον νομό, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί, που του είπαν να δεσμευτεί ότι όταν εκλεγεί πρωθυπουργός θα καταργήσει το εργασιακό νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία.

«Δυστυχώς ο νομός Ηλείας είναι ξεχασμένος από τους σημερινούς κυβερνήτες. Είναι δυστύχημα, γι’ αυτό ήρθα, για να αναδείξω τα προβλήματα» τους απάντησε.

Στη συνάντηση που είχε με φορείς της περιοχής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παγώσει η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση των 4 τμημάτων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και μέσα από διαβούλευση να δούμε το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Δεν μπορείς να έρθεις με το “αποφασίζω και διατάζω” και να ισοπεδώνεις μια περιοχή» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος το 2026, στερώντας από την περιοχή μια δίκαιη και ισότιμη προοπτική ανάπτυξης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των μονάδων υγείας της Ηλείας και στα προβλήματα, που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας, αφού στο νοσοκομείο Πύργου μετά την παραίτηση 3 παθολόγων, έχει μείνει μόνο ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής και καθημερινά πηγαινοέρχονται παθολόγοι από τα νοσοκομεία της Πάτρας για να καλυφθούν οι εφημερίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων