spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΠυρκαγιά στην Κορινθία: Αυτοψία Ταγαρά σε Σχίνο και Αλεποχώρι

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Αυτοψία Ταγαρά σε Σχίνο και Αλεποχώρι

Κατά τη σημερινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Αλεποχώρι και τον Σχίνο έγινε σύσκεψη και αυτοψία για την πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά καθώς και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, εκτός από τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας που θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκαν μια σειρά από μέτρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσων περιοχών επλήγησαν. Παράταση καθεστώτος κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές από άλλα αίτια.

Αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην προτέρα κατάσταση είτε μέσα από τη φυσική αναγέννηση είτε μέσα από τεχνητή αναδάσωση – Πρόγραμμα Αναδασώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εκπόνηση μελετών για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα για τις περιοχές που κάηκαν από τα οικεία δασαρχεία δια μέσω των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο θα οριοθετηθούν τα ρέματα. Θα περιλαμβάνει Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με ειδική οικολογική μελέτη αξιολόγησης για παρεμβάσεις σε θέματα χλωρίδας και πανίδας και ειδική γεωλογική μελέτη που θα λαμβάνει υπόψη τα φαινόμενα κατολίσθησης και διάβρωσης της περιοχής.

Λήψη μέτρων προστασίας από θήρα, βόσκηση και υλοτομία.

Μέσα από συντονισμένες κινήσεις το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα συναρμόδια Υπουργεία η Περιφέρεια και οι Δήμοι, αξιοποιούμε στον ελάχιστο δυνατό χρόνο ότι απαιτείται για να προστατεύσουμε την περιοχή, λαμβάνοντας όλα τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος όπως και όλους τους εθελοντές και την Αυτοδιοίκηση που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και κυρίαρχα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων