spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠαπαηλιού: "O Λαμπράκης είναι σύμβολο των αγώνων για τη Δημοκρατία"

Παπαηλιού: “O Λαμπράκης είναι σύμβολο των αγώνων για τη Δημοκρατία”

Δήλωση του Βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

Η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη τιμάται και σήμερα, σε μία εποχή παγκόσμιας συστημικής, υγειονομικής, οικονομικής, πολιτικής κρίσης και κρίσης αξιών.

Αυτή η κρίση εκδηλώνεται (και) με πολέμους, που διεξάγονται από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με σκοπό να επιβληθούν σε χώρες και λαούς γεωστρατηγικά και οικονομικά.

Επομένως, η τιμή που αποτίεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο, αφενός διότι η Ειρήνη δεν αποτελεί δεδομένη κατάσταση αλλά αγαθό που, με τους αγώνες των Λαών, κατακτάται και διατηρείται, αφού οι εχθροί της εκπροσωπούν πανίσχυρα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, αφετέρου διότι μόνον οι Λαοί μπορούν να προβάλλουν συλλογική αντίσταση στην παγκόσμια ισοπέδωση που οι ισχυροί του κόσμου προσπαθούν να επιβάλλουν.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έχει καταστεί σύμβολο των αγώνων για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και τη Συναδέλφωση των Λαών, αφού, με τη στάση ζωής, την πολιτική δράση και τη στυγερή δολοφονία του, δηλαδή με το παράδειγμά του, ενέπνευσε, συσπείρωσε και ενεργοποίησε ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις σ΄ αυτούς τους αγώνες.

Η πολιτική παρακαταθήκη του Γρηγόρη Λαμπράκη και της γενιάς του μπορεί να υλοποιηθεί, μόνο με τη συλλογική δράση των πολιτών, στην πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο. Στη βία της αυθαίρετης και άδικης εξουσίας και των πολέμων, οι δυνάμεις της Δημοκρατίας και της Ειρήνης πρέπει να αντιταχθούν δυναμικά και αποφασιστικά.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων