spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΣυγκομιδή καρπουζιών: Εξαιρετική η φετινή ποιότητα

Συγκομιδή καρπουζιών: Εξαιρετική η φετινή ποιότητα

Μουδιασμένα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη, ξεκίνησε η συγκομιδή των υπαίθριων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, με την ελπίδα η αλλαγή του καιρού την επόμενη εβδομάδα να αυξήσει τη ζήτηση.


Ήδη από την περιοχή έχουν συγκομιστεί 1.000 τόνοι καρπούζι, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, και κάθε μέρα που περνά η συγκομιδή θα εντατικοποιείται.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως φέτος είναι μια χρονιά με μοναδική ποιότητα στα καρπούζια, καθώς οι καιρικές συνθήκες από την καρπόδεση μέχρι και σήμερα είναι εξαιρετικές. Και οι αποδόσεις είναι πολύ καλές, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή.

Σημαντικό στοιχείο όμως είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα ευρωπαϊκά κράτη, που καθορίζουν τη ζήτηση του προϊόντος, οι οποίες αυτές τις ημέρες δεν είναι καλές.

Πάντως καρπούζια από την περιοχή έχουν κατευθυνθεί ήδη σε αγορές της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, όπως και σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επίσης επισήμανε πως όλα τα φορτία φεύγουν μετά από ελέγχους και με πιστοποιητικά, κάτι που επιτυγχάνεται με την καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – καθώς ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει και οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων