Ζήνα: Καταρρίπτει drone και μάχεται κατά της κατασκοπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

0
Ζήνα: Το γεράκι που καταρρίπτει drone

Ζήνα: Το γεράκι που καταρρίπτει drone και μάχεται κατά της κατασκοπίας και της τρομοκρατίας

Η Ζήνα έχει κάνει τρεις επιτυχείς καταρρίψεις σε πραγματικά περιστατικά. Στο μέγεθος που μπορεί να καταρρίψει ένα drone έχει 100% επιτυχία.
Η εξελικτική πορεία του ανθρώπου βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επαφή μας με τα ζώα» εξηγεί ο Σταύρος Αθανασίουεκπαιδευτής γερακιών, κρατώντας στα χέρια του τη Ζήνα, μία γερακίνα που εκπαιδεύεται να καταρρίπτει drones. Η σχέση ανθρώπου – πουλιών πηγάζει στα βάθη των αιώνων, καθώς εδώ και 4.000 χρόνια, άνθρωπος και πουλιά… συνεκπαιδεύονται για να αιχμαλωτίσουν την θήρα τους και να αποκτήσουν τροφή.

Η εκπαίδευση για την κατάρριψη drone είναι ουσιαστικά «μία εξέλιξη της τεχνολογίας και της επαφής μας με τα αρπακτικά. Η Ζήνα εκπαιδεύεται να καταλάβει ότι είναι εισβολέας (σ.σ.: το drone). Τα γεράκια είναι χωροκρατικά, όταν μπει κάτι στο πεδίο τους… κινδυνεύει» τονίζει ο κ. Αθανασίου.

Οσον αφορά στην επιχειρησιακή ικανότητα της Ζήνας, τα έχει καταφέρει σε απόλυτο βαθμό. «Η Ζήνα έχει κάνει τρεις επιτυχείς καταρρίψεις σε πραγματικά περιστατικά. Στο μέγεθος που μπορεί να καταρρίψει ένα drone έχει 100% επιτυχία. Το ζώο δεν τραυματίζεται από τους έλικες» τόνισε ο εκπαιδευτής του αρπακτικού, το οποίο μετέχει ενεργά στη μάχη κατά της κατασκοπίας και της τρομοκρατίας.

Μάλιστα, «η Unesco έχει αναγνωρίσει την τέχνη ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here