Πανεπιστήμιο Πατρών: Διοργανώνει το 1o Θερινό Σχολείο nanoQIQO

0

Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει από 12 έως 16 Ιουλίου 2021 το 1ο Θερινό Σχολείο του nanoQIQO (Horizon 2020). Το εν λόγω θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν από τον χώρο τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής. Σκοπός αυτού του Θερινού Σχολείου είναι να προσφέρει στους νέους ερευνητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το θεωρητικό υπόβαθρο και τις σχετικές μεθοδολογίες που σχετίζονται στενά με τους τομείς της Κβαντικής Πληροφορίας και της Κβαντικής Οπτικής.

Η πρόοδος σε αυτούς τους επιστημονικούς τομείς ανοίγει το δρόμο για ενδιαφέρουσες τεχνολογικές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την καθημερινή μας ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.matersci.upatras.gr/nanoQIQO-Summer-School-2021/

Διαδικτυακό σεμινάριο στην παρακολούθηση και διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – 25 Μαΐου 2021

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (www.atmosphere-upatras.gr), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EO4GEO (www.eo4geo.eu), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 15:00. Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων σχετικά με την παρακολούθηση και διαχείριση της ποιότητας του αέρα.

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις επιπτώσεις και τους βασικούς παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σύνδεση με τις πηγές ρύπανσης στο αστικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, καθώς και τις μεθόδους για την ποιοτική διερεύνηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια περιοχή. Το σεμινάριο είναι κατά βάση μη τεχνικό και οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ως παράδειγμα εφαρμογής, θα αναφερθεί η παρακολούθηση και η πρόγνωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Πάτρας με τη χρήση επίγειων σταθμών και δορυφορικών δεδομένων.

Για την παρακολούθηση, απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_-e3YWUfvSeyhki4RDC9snw. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.eo4geo.eu/training-actions/air-quality-monitoring-and-managemen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here