Εις βάρος των ζώων το σχέδιο νόμου λένε 130 φιλοζωϊκοί φορείς

0

Η Διαβούλευση τελείωσε , ο Αγώνας μας και η αγωνία μας συνεχίζεται . ΝΑΙ στην προστασία των ζώων και ΟΧΙ των συμφερόντων και κυκλωμάτων .

Η συντριπτική πλειοψηφία της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας ανησυχεί έντονα για τις εξαιρετικά βλαπτικές επιπτώσεις τις οποίες θα έχει στον αδέσποτο πληθυσμό η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς να έχουν αποσυρθεί άρθρα και παράγραφοι που μας γυρίζουν ακόμη και πίσω και σε πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες είναι ξεκάθαρα σε βάρος των ζώων.
Επιγραμματικά τα σημεία αυτά, τα οποία ουδείς – που δεν φορά παρωπίδες – μπορεί να αμφισβητήσει, ότι εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο είναι, ο σαφής εγκλεισμός των ζώων στα διάφορα κυνοκομεία, η ευκολία λήψης απόφασης για ευθανασίες, η ποινικοποίηση της φιλοζωίας ,η εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά και όλα όσα εμπεριέχονται στον ακόλουθο σύνδεσμο https://pfpo.gr/leme-10-vrontera-ochi-kai-10-sotiria-nai…
Ακόμη και οι φιλόζωοι υπερασπιστές του νομοσχεδίου, που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, λέγοντας,ότι αυτά δεν προκύπτουν από πουθενά στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών αναγκάστηκαν κάτω από την οργισμένη αντίδραση αλλά και την τεκμηρίωση των θέσεων των φιλοζωικών φορέων μας αλλά και πολιτών, να υιοθετήσουν μερικές από τις θέσεις μας στις ανακοινώσεις τους,για τις οποίες μέχρι πρόσφατα μας έλεγαν ,ότι κάνουμε λάθος , και αυτό βεβαίως είναι θετικό.
Δεν θα σταθούμε στους μη έντιμους τρόπους, τη λασπολογία και τα μέσα που χρησιμοποιούν κάποιοι είτε για να παραπλανήσουν, είτε για να εφησυχάσουν τους φιλόζωους πολίτες.
Θα δηλώσουμε για μια ακόμη φορά, ότι αν τα άρθρα αυτά δεν αποσυρθούν μια νέα τραγωδία περιμένει τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που διαβιούν στην Ελλάδα.
Θα δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς μείναμε σταθεροί στις θέσεις μας, οι οποίες πήγαζαν τόσο από το προσχέδιο νόμου – που είχαμε στα χέρια μας – όσο και από τους άξονες οι οποίοι ανακοινωθήκαν επίσημα από την κυβέρνηση αλλά και από τις συζητήσεις που κάναμε ως θεσμικός φορέας με εκπροσώπους του Υπ. Εσωτερικών μήνες πριν τη δημόσια διαβούλευση.
Την «κωλοτούμπα» την έκανε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που τελικά έφερε προς διαβούλευση και οι λίγοι φιλόζωοι – που δεν εκπροσωπούν παρά τον εαυτό τους – οι οποίοι στήριξαν το εις βάρος των ζώων σχέδιο νόμου, το οποίο όλοι διαβάσαμε.
Η μεταστροφή αυτή επέφερε και τις έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στη φιλοζωική κοινότητα, που κάποιοι, αφελώς (, την παρουσιάζουν ως διάσπαση.
Η επιχειρηματολογία τους, ότι δηλαδή συμπλέουμε με τους κυνηγούς, τους εκτροφείς και άλλες κατηγορίες εκμεταλλευτών ζώων, περιέχει συνειδητά αξιολογικά σφάλματα καθώς γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η κοινωνική αντίδραση στο νομοσχέδιο έχει διαφορετικές αφετηρίες για τον καθένα και διαφορετικό τελείως ιδεολογικό σκεπτικό.
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο οι κυνηγετικοί φορείς γιατί δεν θέλουν την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλων, αντιδρούν και οι φιλοζωικοί σύλλογοι γιατί θέλουν την υποχρεωτική στείρωση των οικόσιτων γατιών και σκυλιών. Φυσικά μόνο κακοήθεις μπορούν να ταυτίσουν τις – για εντελώς διαφορετικούς λόγους – αντιδράσεις των μεν και των δε.
Γνωρίζουν δε πολύ καλά, ότι την αντίδραση των φιλόζωων την προκάλεσε το νομοσχέδιο που κατέβασε τελικά η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες οι οποίοι συνέχισαν να υπερασπίζονται τα ζώα και την ανάγκη περαιτέρω προστασίας τους.
Στηρίξαμε με κάθε τρόπο, όσο πιο δυνατά, συστηματικά και δυναμικά τις προθέσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών της, βασιζόμενοι σε έγγραφα, στις προτάσεις τους και δεν θα είχαμε κανέναν απολύτως λόγο να αλλάξουμε στάση, αν οι υποσχέσεις αυτές δεν διαψεύδονταν.
Εμείς στηρίζουμε την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και δεν έχουμε καμιά απολύτως κομματική εξάρτηση.
Δηλώνουμε ξανά και ξεκάθαρα, ότι αν από το νέο σχέδιο νόμου – που θα προκύψει μετά τη διαβούλευση – αποσυρθούν τα εξαιρετικά βλαπτικά για τα ζώα παραπάνω θέματα, και άλλες διατάξεις πολύ σημαντικές επίσης, τις οποίες καταθέσαμε και στη δημόσια διαβούλευση, αλλά και εδώ και μήνες και στο Υπουργείο Εσωτερικών – τότε θα το στηρίξουμε.
Αν δεν αποσυρθούν, τότε με κάθε αγωνιστικό τρόπο θα ζητήσουμε την απόσυρση του.
Ειδικότερα όμως θα θέλαμε να αναφερθούμε στο επίμαχο ζήτημα της υποχρεωτικότητας της στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις, που έχουμε καταθέσει. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στην αρχική της θέση, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις επίσημες δηλώσεις της μετά την έγκριση των αξόνων από το Υπουργικό Συμβούλιο, τότε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα.
Τα αδέσποτα θα είναι και πάλι εκατομμύρια και θα αυξάνονται συνεχώς, όσα κυνοκομεία κι αν κατασκευάσουν και όσα δύστυχα αδέσποτα κι αν κλείσουν σε αυτά.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε, ότι η διάταξη αυτή δεν είναι αντισυνταγματική, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, ούτε θα εκπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και αυτό δεν συνέβη ούτε σε άλλες χώρες, που προχώρησαν στο μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης για να προφυλάξουν και τους πολίτες τους αλλά και τα ζώα από τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής.
Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι των διαφόρων συμφερόντων και κυκλωμάτων – που λυμαίνονται τα ζώα και που με πρωτάκουστο, αήθη και ανέντιμο τρόπο «τα έδωσαν όλα» δήθεν για να τα «υπερασπιστούν» καθώς έχουν κέρδος (συχνά αφορολόγητο) από την εκμετάλλευση τους – ΠΡΟΕΧΕΙ το κοινωνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και πρωτίστως η προστασία της ίδιας της έννοιας της ζωής, την οποία με αδίστακτους τρόπους την εξευτελίζουν καθημερινά.
Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση τόσο στο μείζον θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης όσο και σε άλλα ζητήματα που θα πρέπει να περιέχει ένας νέος νομός για να είναι σωτήριος για τα ζώα, αποτελεσματικός, σύγχρονος και σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, να προχωρήσει άμεσα στις προτεινόμενες από εμάς και τη φιλοζωική κοινότητα αλλαγές για το καλό αυτών των έμβιων και απολύτως συναισθανόμενων όντων.
Τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του όχι μόνο δεν είναι σε ευρωπαϊκή τροχιά αλλά έχει μπει σε τροχιά οπισθοδρόμησης όσον αφορά την προστασία, την ευζωία και τα δικαιώματα των ζώων.
Τέλος απευθύνουμε κάλεσμα και έκκληση σε όλες τις υγιείς οργανωμένες φιλοζωικές οργανώσεις και βεβαίως και στην ομάδα που στηρίζει το Ν/Σ …με κάποιες βελτιώσεις να συστρατευτούμε , να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την απόσυρση των απαράδεκτων σημείων του σχεδίου νόμου πριν ειναι αργά .
Την ανακοίνωση μας υπογράφουν 130 φορείς οι οποίοι απαρτίζονται από εθελοντές που με αυτοθυσία προσπαθούν να βοηθήσουν ανήμπορα πλάσματα και τους τιμούμε ΟΛΟΥΣ χωρις διακρίσεις.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού
Πανελλήνια Ένωση κατά της κακοποίησης των Ζώων
Όποια άλλη φιλοζωική συλλογικότητα , σύλλογος ,ένωση ,ομάδα κλπ θέλει να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση ας το δηλώσει εδώ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης fb κλπ των δυο ομοσπονδιών και της Πανελλήνιας Ένωσης κατά της κακοποίησης των Ζώων .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ
.Ολα και τα 76 σωματεία της Π.Φ.Π.Ο.
2.Τα 8 σωματεία της Ζωοφιλικής Ομοσπονδιας Αττικής κ Σαρωνικού με την και βέβαια η Ζωοφιλική Ενωση Ηλιουπολης Ζ.Ε.Η.
Κερκυραϊκή Εταιρία Προστασίας Ζώων (πρωτος γιατι ειναι ο πιο παλιός σύλλογος 1939 και ειναι ο 77ος σύλλογος της ΠΦΠΟ)
Ελληνικό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ζώων
Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας
Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Σαλαμίνας
Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Αργολίδας
Takis shelter Ιεράπετρα
Φιλοζωικό Σωματείο φίλοι ζώων και ανθρώπων
Skiathos Cat welfare association
Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων Ναυπλίο
Κιβωτος του Θοδωρή, Χιος
Φιλοζωικός Σύλλογος Ν.Φιλαδέλφειας
Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου
The Cat’s Pysamas
Φίλοι Ζώων Καρπάθου
Φιλοζωικό Σωματείο Εορδαίας Αδέσποτη Στοργή
Φιλοζωικό Σωματείο “Αδέσποτη Ελπίδα”
Σύλλογος Φιλόζωων Πτολεμαΐδας
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Το Νησί
Φιλοζωικο Σωματείο Προστασίας Αδεσποτων Ζωων Πτολεμαΐδας “Οι Αδέσποτοι Ηρωες”
Φιλοζωική Ομάδα Ένας Ήρωας Θεσσαλονικη
Φιλοζωική Μαλεσίνας
Φιλοζωική Ένωση Κομοτηνής-Μαρωνείας-Σαπών
Οικολογική Συμμαχία Περiφέρειας Αττικής
zoosos.gr δημοσιογραφικό φιλοζωικό blog
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)
Φιλοζωική Ομάδα Κισσάμου
Φιλοζωική Ένωση Περιστερίου
Φιλοζωικό Σωματειο Αγ. Βαρβάρας
Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος
Φιλοζωικός Σύλλογος Ε.Φ.Α.Λ.
Φιλοζωική Ομάδα Βούλας
ΚΟΡΩΠΙ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)
Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς
Σχέσεις Στοργής Κιάτο
Φιλοζωική Ένωση Αργους Ορεστικού
Ορμή , Φιλοζωική Ένωση Δήμου Θερμαϊκού
Φιλοζωική Ομάδα Λαγονησίου
Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας
Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας
ΣΚΟΠΕΛΟΣ( πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)
Φιλόζωοι Άσσου Κορινθίας
Ζωοφιλικός Σύλλογος Πετράματος
Φορεις για τα Δικαιώματα των Ζώων
Αnimals Rights Show
Dreamdancers Θεσσαλονικης,
Vegan22 Greece
Social Spirit Greece
Patras For All Animals

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here