Κορονοϊός: Με τέσσερα κρούσματα δεν θα κλείνουν τα σχολεία

0
Με τέσσερα κρούσματα δεν θα κλείνουν τα σχολεία

Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ

Το νέο πλαίσιο διαχείρισης κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο ακόμα και περίπτωση συρροής περισσότερων από τεσσάρων κρουσμάτων στο ίδιο σχολείο, «δεν πρέπει να οδηγεί αυτόματα και με ευκολία στην αναστολή της λειτουργίας όλης της σχολικής μονάδας».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, προϋπόθεση για την επιλογή αυτή είναι η διερεύνηση και κατά το δυνατόν τεκμηρίωση του ενδεχομένου ενδοσχολικής μετάδοσης και διασποράς, «μετά από ουσιαστική εκτίμηση κινδύνου και αξιολόγηση των τοπικών επιδημιολογικών και ιολογικών δεδομένων». Μάλιστα, στα κρούσματα αυτά δεν θα πρέπει να προσμετρώνται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής ή άλλης εξωσχολικής μετάδοσης.

Μαθητής ή μέλος του προσωπικού που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19, επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού –χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών– και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Στις νέες οδηγίες διευρύνεται αριθμητικά η έννοια της συρροής κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας. Συγκεκριμένα αυξάνεται κατά ένα ο αριθμός των κρουσμάτων που θεωρούνται συρροή, δηλαδή από δύο ή τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 σε «τέσσερα ή περισσότερα».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το απόγευμα, Πέμπτη 20 Μαίου, τα κλειστά τμήματα σχολείων λόγω κορωνοϊού πλησίαζαν τα 900 συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here