spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤα καμώματα της Booking… και η... ρήτρα καλύτερης τιμής

Τα καμώματα της Booking… και η… ρήτρα καλύτερης τιμής

Έχοντας γιγαντωθεί πάρα πολύ από το 1995 που ιδρύθηκε ως μια μικρή start up, με τζίρο πλέον όσο το ΑΕΠ μιας μικρής χώρας, δηλαδή κοντά στα 50 δις, η Booking επιβάλει τους δικούς της σκληρούς όρους στα ξενοδοχεία που πουλούν δωμάτια μέσα από την πλατφόρμα της. Μεταξύ αυτών των όρων είναι και η «ρήτρα καλύτερης τιμής».


Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ξενοδόχοι χάνουν το δικαίωμα να πουλούν τα δωμάτια τους έστω ένα ευρώ παρακάτω από αυτό που πουλούν μέσω Booking. Όχι μόνο μέσα από το site του ξενοδοχείου, αλλά ούτε μέσω τηλεφώνου.

Οι ξενοδόχοι που πολλές φορές αποκαλούν την Booking «συνέταιρο» λόγω των υψηλών ποσοστών που παίρνει από κάθε κράτηση, αντιδρούν εδώ και χρόνια σ΄αυτό καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Στη Γερμανία τα δικαστήρια αποφάσισαν πρόσφατα πως πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα χαμηλότερης τιμής. Ενθαρρυμένοι οι Γερμανοί ξενοδόχοι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν αποζημιώσεις από τον ολλανδικό κολοσσό για την όποια ζημιά υπέστησαν μέχρι τώρα εξαιτίας αυτής της ρήτρας.

Εκπρόσωπος της Booking εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη δικαστική απόφαση, λέγοντας: «Μεταφράζουμε το περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες, επενδύουμε εκατομμύρια σε διαφήμιση και στην εξυπηρέτηση του πελάτη και ευλόγως θα περιμέναμε από τα ξενοδοχεία να μας προσφέρουν τουλάχιστον την ίδια τιμή που προσφέρουν στην ιστοσελίδα τους».

Τι συμβαίνει στη χώρα μας…

Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες δεν υπάρχει πλέον αυτή η ρήτρα, γι΄αυτό και πολλές φορές στις σελίδες των ξενοδοχείων οι τιμές είναι φτηνότερες σε σχέση με αυτό που εμφανίζονται στην πλατφόρμα στην booking.

Ωστόσο ξενοδόχοι αναφέρουν πως πολλές φορές έχουν ενοχληθεί από την booking να εναρμονίσουν τις τιμές τους.

Κάποιοι φοβούμενοι πως θα τους ρίξει χαμηλά στις αναζητήσεις υπακούουν.
Πάντως πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο δίνουν πλέον κίνητρα στους πελάτες να κλίνουν απευθείας και όχι μέσω booking, όπως ένα κρασί στο δωμάτιο, ένα ποτό στο μπαρ, μέχρι και δωρεάν χρήση του σπα.

ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων