spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑπεργούν οι κτηνίατροι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Απεργούν οι κτηνίατροι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Σε 24ωρη απεργία προχωρά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος σήμερα με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.


Τα βασικά σημεία στα οποία ο Κτηνιατρικός Σύλλογος δηλώνει αντίθετος είναι η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και η διάθεση χρηματοδότησης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος με απόφασή του προκηρύσσει 24ωρη απεργία στον κλάδο για την Πέμπτη, 20/5/21, με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. «Οι κτηνίατροι προστατεύουν την υγεία και ευζωία των ζώων, προασπίζουν τη δημόσια υγεία» αναφέρει.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο Πανελλαδικός Σύλλογος, στέκεται απέναντι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και στη διάθεση χρηματοδότησης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Παράλληλα, λέει «ναι» στην υποχρεωτική ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων, στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο με δήλωση μόνο των στοιχείων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (εμβολιασμός για λύσσα, διάγνωση λεΐσμανίωσης και λεπτοσπείρωσης), στη δωρεάν σήμανση, καταγραφή και στείρωση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τους πολίτες που ανήκουν στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ, χρηματοδότηση αποκλειστικά των δήμων με έλεγχο και διαφάνεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων