spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗλεία: Ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρία για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

Ηλεία: Ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρία για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

Μηνύματα συλλογικής δράσης, ενότητας και συνεχών αγώνων έστειλε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/5) στο Πάρκο Ξυστρή με βασικό αίτημα την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία.

«Θα είμαστε εδώ, θα διεκδικούμε και θα είμαστε πάντα παρόντες! Πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη συλλογικότητα. Όλοι μαζί θα κάνουμε έναν κύκλο για να προστατέψουμε την Ηλεία. Απαιτούμε την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Νομό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το νέο χτύπημα σε βάρος της πολύπαθης Ηλείας μας».

Τόνισε πως «αποκαλύφθηκε πλήρως το πόσο προαποφασισμένο και προμελετημένο ήταν το έγκλημα αυτό» και επανέλαβε ότι «είναι αδιανόητη η υστέρηση της Ηλείας, κι όταν μάλιστα σε όλη την υπόλοιπη χώρα προστίθενται θετικά, αλλά μόνο στο δικό μας Νομό αφαιρούνται κιόλας!».

Έδωσε την απαιτούμενη πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ανάγκη ένωσης και κοινών κινήσεων, στηλιτεύοντας τη «ριζωμένη δυστυχώς επί δεκαετίες νοοτροπία της μη διεκδίκησης, της σιωπηρής συμφωνίας με κάθε χτύπημα και κάθε υστέρηση, για μικροπολιτικούς και παλαιοκομματικούς λόγους.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, η ζωή είναι διάλογος με φυσική παρουσία. Συνεχίζουμε διαρκώς να διεκδικούμε, η δημοκρατία απαιτεί ζωντανή συμμετοχή για να λειτουργεί».

Πρότεινε ώστε το επόμενο βήμα να είναι άμεση κοινή συνεδρίαση τουλάχιστον των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, μέσα από την οποία δημοκρατικά να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις πάνω στο τεράστιο θέμα, με ένα κοινό πλάνο διεκδικήσεων και δράσεων, όπως κι εναλλακτικές επιλογές συνεργασιών με άλλα Πανεπιστήμια όπως π.χ. το Πελοποννήσου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και με τοποθετήσεις τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, καθώς και πλήθος αιρετών του νομού, βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων της επιχειρηματικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις παρουσίες του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, του πρώην Υπουργού Σωτήρη Κούβελα, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δημ. Νικολακόπουλου, των δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζα, εκπροσώπους των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, της πρώην βουλευτή Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πύργου Κ. Νικολούτσος, Σ. Καννής και Αν. Καράμπελας , δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου και Ήλιδας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύργου Ηλ. Ξανθούλης, εκπρόσωποι του ΕΒΕ Ηλείας, εκπρόσωποι του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φ.Αγωγής ν. Ηλείας και πολλοί άλλοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων