spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΤι συμβούλευσε τους Εμπόρους της Πάτρας ο Γεωργιάδης

Τι συμβούλευσε τους Εμπόρους της Πάτρας ο Γεωργιάδης

Το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκε στον «αέρα» μια τηλεοπτική κόντρα με πρωταγωνιστή τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και με φόντο τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ο οποίος μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, συμβούλεψε… «αφήστε τα κομμουνιστικά μανιφέστα και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας, εγώ είμαι έμπορος από τα 17 μου!».
Ειδικότερα, τρίπτυχο στην αντιπαράθεση που είχαν ο Ειδικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τ. Νικολακόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, αποτέλεσαν η πανδημία του κορωνοϊού, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις αλλά και η δυνατότητα σε καταστήματα να λειτουργήσουν τις επόμενες δύο Κυριακές.

Αρχικά, ο κ. Νικολακόπουλος, τόνισε πως καταναλωτές και καταστήματα δεν άνοιξαν χτες και «γύρισαν την πλάτη τους στο άνοιγμα» αποδεικνύοντας «πόσο άστοχο και πόσο εκτός αγοράς είναι το συγκεκριμένο μέτρο».

«Πλέον ξέρουμε όλοι καλά πως δεν λείπουνε ούτε οι μέρες ούτε οι ώρες από τον κόσμο για να ψωνίσει» ενώ δυστυχώς «υπάρχουν άνθρωποι να βλέπουν τα καταστήματά τους να εξευτελίζονται» και βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο υπογράμμισε ο κ Νικολακόπουλος.

«Η κατάσταση πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολη, είμαστε ο μεγαλύτερος εργοδότης και δεν έχουμε ακούσει ένα πραγματικό σχέδιο για την στήριξη του κλάδου μας. Παρά μόνο δανεικά. Το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη προοπτικής στους νέους ανθρώπους. Γιατί ένα ζευγάρι να μείνει στον τόπο και να κάνει οικογένεια; Για να δουλεύει επταήμερο και 12ωρο; Είναι αυτές οι καλοπληρωμένες δουλειές και η ανάπτυξη που θέλουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Νικολακόπουλος.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας αρχικά μια «αιχμή» για συνδικαλισμό και επικαλούμενος στοιχεία τόνισε πως η χθεσινή ημέρα για το λιανεμπόριο ήταν όχι καλή, αλλά εξαιρετικά καλή.

«Έχω το περιθώριο να φεύγω από τον συνδικαλισμό και να βλέπω την πραγματική ροή του ΦΠΑ. Να πάνε να ζητήσουν (οι καταστηματάρχες) τα λεφτά τους από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας που τους παρέσυρε» είπε αρχικά ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Είμαι έμπορος από τα 17 μου χρόνια. Η ιδέα ότι μετά από τόσες ημέρες που ήταν κλειστά τα καταστήματα, τους δώσαμε τη δυνατότητα να δουλέψουν παραπάνω για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των εβδομάδων της καραντίνας και το ότι υπάρχουν συνάδελφοί μου έμποροι που είπα στα μέλη τους να μην δουλέψουν αυτές τις δύο ημέρες, με ξεπερνά».

Μάλιστα, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως έχει χιλιάδες e-mails από εμπόρους που τον ευχαρίστησαν για το άνοιγμα γιατί και με το ένα ευρώ τζίρο που κάνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης «είναι σωτήριο».

«Και θέλω να συμβουλεύσω τον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας να αφήσετε τα κομμουνιστικά μανιφέστα που άκουσα προηγουμένως και να πάτε να δουλέψετε όπως όλοι μας. Είμαστε οκτώ εβδομάδες κλειστοί και τους είπες να μην δουλέψουνε; Δεν ντρέπεστε; Έλα σε παρακαλώ πάρα πολύ» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οκτώ μήνες κλειστό το λιανικό εμπόριο και τους λέτε να μην δουλέψουν μια Κυριακή; Το λέτε αυτό σοβαρά στην Ελλάδα;» τόνισε ακόμη.

«Εμείς θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια, θα αφήσουμε την παλιά Ελλάδα του συνδικαλισμού πίσω μας» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων