spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑνοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Παράταση ωραρίου μέχρι τις 12.30

Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Παράταση ωραρίου μέχρι τις 12.30

Λοιμωξιολόγοι: Με self test για τα νησιά

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από τις 12 το μεσημέρι για την άρση των μέτρων του lockdown. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κάνει τις εισηγήσεις της για την άρση των μέτρων του lockdown λόγω κορονοϊού και επι τάπητος έχουν τεθεί τα sms για τις μετακινήσεις, το ωράριο λειτουργίας της εστίασης, αλλά και η μέθοδος click inside και click away στα καταστήματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος θα κάνει τις ανακοινώσεις, ο οποίος θα συμμετάσχει εκτάκτως σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 14 Μαΐου απελευθερωθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο στην ηπειρωτική χώρα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση.

Click away και click inside

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απελευθερώνεται και το εμπόριο καθώς οδεύουμε προς κατάργηση των sms, αλλά ενδεχομένως να παραταθεί η ισχύς του click inside για ορισμένες δραστηριότητες. Το click away πάντως μάλλον καταργείται.

Επίσης, προς το παρόν παραμένει σε ισχύ το όριο ατόμων ανά τ.μ. στα καταστήματα.

Ωράριο κυκλοφορίας – Γυμναστήρια

Επίσης το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αναμένεται να διευρυνθεί έως τις 12.30 το βράδυ.

Επιπλέον, τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν τιος πόρτες τους στις αρχές Ιουνίου αν και η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν νωρίτερα και ει δυνατόν στις 24 Μαΐου, ενώ τα καζίνο θα ανοίξουν στις 15 Μαΐου.

“Όλα τα πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις θα ανακοινωθούν σήμερα. Γίνεται μία πολύ μεγάλη επιχείρηση στα μεγαλύτερα 19 νησιά μας να εμβολιαστούν, στα μικρότερα έχουν εμβολιαστεί. Θα είναι μία οριζόντια επιχείρηση θα εμβολιαστούν

όλοι οι κάτοικοι των νησιών” είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τον τουρισμό. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων