spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑ«Le Point»: Το γαλλικό περιοδικό «υμνεί» τη Μεσσηνία

«Le Point»: Το γαλλικό περιοδικό «υμνεί» τη Μεσσηνία

Με ένα εξασέλιδο αφιέρωμα σε «ανεξερεύνητους» ελληνικούς προορισμούς υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες (ή σχεδόν)» κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μεγαλύτερης κυκλοφορίας εβδομαδιαίου πολιτικοοικονομικoύ περιοδικού της Γαλλίας «Le Point».

Το αφιέρωμα υλοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας και με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.

Οι συντάκτες του περιοδικού προτρέπουν τους αναγνώστες να επισκεφθούν δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες στους Γάλλους ταξιδιώτες ελληνικές περιοχές, παρουσιάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά τους που τις καθιστούν ελκυστικές και ξεχωριστές. Ανάμεσα σε αυτές μάλιστα, γίνεται αναφορά στη Μεσσηνία και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, προτείνουν την περιήγηση στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας με τους ελαιώνες, τους μεσαιωνικούς πύργους και την εξαίρετη τοπική κουζίνα, καθώς και την αναζήτηση γοητευτικών όψεων του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, όπως αποτυπώνονται σε ένα μεσοπολεμικό οινοποιείο της Δυτικής Πελοποννήσου, που έχει μετασκευαστεί σε σύγχρονο ξενοδοχείο.

Οι υπόλοιπες προτάσεις εστιάζουν στην Κεφαλλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, τα Ζαγοροχώρια, τη Χαλκιδική, τα Εξάρχεια (την «ανήσυχη» και γοητευτική γειτονιά της Αθήνας, όπως τονίζεται), τη Χάλκη και την Υδρα.

«Καθώς η χώρα “ανοίγει” ξανά, παρουσιάζονται δέκα τρόποι για να επιστρέψουμε στο βαθύ ελληνικό μπλε, τολμώντας να γνωρίσουμε καλά κρυμμένους προορισμούς» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες.

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων