spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕπικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά - Αμοιβή 300.000 ευρώ

Επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά – Αμοιβή 300.000 ευρώ

Επικηρύχθηκαν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα ενός βρέφους μόλις 11 μηνών.

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

«Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.»

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Για βαρβαρότητα που είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας.

Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Προσπάθησε να αντιδράσει και την σκότωσαν

Ληστές εισέβαλαν στην κατοικία της οικογένειας στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης. Η άτυχη 20χρονη βρέθηκε νεκρή στη σοφίτα, δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Ο 32χρονος σύζυγός της βρέθηκε δεμένος. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατο της 20χρονης με ασφυξία.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα χρησιμοποίησαν μαξιλάρι, ενώ νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν την μπλούζα του θύματος.

Η άτυχη 20χρονη βρέθηκε νεκρή, δεμένη, ενώ το μόλις 11 μηνών βρέφος της ήταν δίπλα της, κλαίγοντας. Οι δράστες σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, κρεμώντας τον από μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 32χρονος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα. Παραβίασαν παράθυρο στο ημιυπόγειο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, ανέβηκαν από την εσωτερική σκάλα στο ισόγειο.

Εκεί ήταν ο σκύλος, που άρχισε να γαβγίζει και οι ληστές τον σκότωσαν. Ο 32χρονος άκουσε τη φασαρία και κατέβηκε στο ισόγειο, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις δράστες, οι δύο από τους οποίους κρατούσαν όπλα.

Οι εισβολείς υποχρέωσαν τον άνδρα να ανέβει στη σοφίτα, όπου κοιμόταν η γυναίκα με το μωρό. Ξύπνησαν την 20χρονη και μάλιστα ο ένας από αυτούς απείλησε ότι θα σκοτώσει το βρέφος, αν δεν αποκάλυπταν πού είχαν κρυμμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ο 32χρονος τους είπε ότι είχε κρύψει περίπου 10.000 ευρώ σε επιτραπέζιο παιχνίδι, στο υπόγειο. Ο ένας από τους ληστές κατέβηκε εκεί, τα βρήκε και ανέβηκε ξανά στη σοφίτα. Τότε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα επιχείρησε να αντιδράσει.

Ο ένας από τους ληστές έπιασε την 20χρονη από το λαιμό, την έριξε στο κρεβάτι και την έδεσε. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι της προκάλεσε ασφυξία με την μπλούζα της.

Στη συνέχεια οι εισβολείς έδεσαν τον 32χρονο, τον φίμωσαν και του έκλεισαν τα μάτια και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Περίπου στις 06:00 το πρωί, όταν πια είχαν τραπεί σε φυγή, ο 32χρονος κατάφερε ενημερώσει την Άμεση Δράση, καθώς κινήθηκε δεμένος και ενεργοποίησε το τηλέφωνο, ακουμπώντας τη μύτη του σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν ειδοποίησε τις αρχές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν ήξερε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη. Ο άνδρας αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ.

Αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, αναζητώντας γενετικό υλικό των δραστών, καθώς έμειναν για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι.

Παράλληλα, αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής, καθώς οι ληστές φέρεται να έχουν σπάσει εκείνη που βρισκόταν στη μεζονέτα του ζευγαριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων