spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ναύπλιο: Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στο Ναύπλιο ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας συμμετέχοντας στο καλέσματα τοπικών φορέων πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στην πλατεία Δημαρχείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής πρωτομαγιάς.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση πιστή στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση ένα Νομοσχέδιο- κόλαφο που ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα χρόνων και γυρίζει τον κόσμο της εργασίας πολλές δεκαετίες πίσω:

Διάλυση του οκταώρου, απλήρωτες υπερωρίες, θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασίας, αύξηση του ετήσιου ορίου υπερωριακής απασχόλησης, διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, απελευθέρωση καταχρηστικών απολύσεων, περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έλεγχος του συνδικαλιστικού κινήματος, περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, στην περαιτέρω υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή της μεγάλης αυτής μάχης που έρχεται.

Με οδηγό μας την Εργατική Πρωτομαγιά, με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων, για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να τιμήσουν την απεργία της 6ης Μάη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στα σχέδιά της.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας

Οι επιθέσεις που ο κόσμος της εργασίας δέχεται, μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από όλους μας. Ο δρόμος προς την αντίσταση στην ψήφιση του Αντεργατικού Νομοσχεδίου της ΝΔ που ξηλώνει δικαιώματα χρόνων, έχει ήδη ξεκινήσει. Χρέος μας είναι η συμμετοχή στην μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάης.”

Για την συγκέντρωση και τις διεκδικήσεις μίλησαν στην κάμερα ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και το μέλους και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος καθώς και η Πρόεδρος των Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων