spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ’ Εθνική: Στα πρότυπα της Super League 2

Γ’ Εθνική: Στα πρότυπα της Super League 2

Σε μια νέα εποχή φαίνεται πως μπαίνει και το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής στο οποίο οι ομάδες θα έπρεπε να αδειοδοτηθούν τηρώντας αυστηρές προϋποθέσεις τύπου Super League 2… Θα μιλάμε δηλαδή, για μια ερασιτεχνική Κατηγορία με επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας.

Κάπως έτσι φαντάζονται τη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν στην ΕΠΟ μέσα από συζητήσεις και προτάσεις που κατατίθενται, χωρίς ακόμα να είναι τίποτα σίγουρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και η θέσπιση αδειοδότησης για τα σωματεία της Γ’ Εθνικής στα πρότυπα της SL2, ίσως όχι με τόσο αυστηρά κριτήρια, όμως αρκετά αυστηρά για τα δεδομένα της Κατηγορίας!

Για να πάρει, λοιπόν, μια ομάδα αδειοδότηση θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, όπως να διαθέτει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, να καταθέσει εγγυητική 10.000-20.000 ευρώ, να διαθέτει προπονητήριο, συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο και άλλα.

Πόσες ομάδες πιστεύετε πραγματικά ότι πληρούν τέτοια κριτήρια; Να είναι 50-60 σε όλη την Κατηγορία; Στην καλύτερη περίπτωση. Μ’ αυτές θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα χωρισμένες σε 4 ή 5 Ομίλους.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του χρόνου στις ομάδες της Γ’ Εθνικής αντιστοιχεί ένα πόσο από το Στοίχημα ύψους 2 εκ. ευρώ, που σημαίνει ότι κάθε σωματείο θα λάβει περίπου 30-40.000 ευρώ.

Σ’ αυτά προσθέστε και 30.000 ευρώ από την UEFA που αφορά το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, που σημαίνει ότι φτάνουμε στις 70.000 ευρώ. Διόλου άσχημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο διαφοροποιείται και όσον αφορά τα τμήματα υποδομής.

Κάθε σωματείο θα είναι υποχρεωμένο να διαθέτει ομάδες Κ-19 και Κ-17, αλλά ποια είναι η τεράστια διαφορά σε σχέση με αυτά που ισχύουν τώρα;

Οτι η Κ-19 και η Κ-17 θα μπορεί να ανεβαίνει Κατηγορίες, εφόσον τερματίζει στις πρώτες θέσεις ή να υποβιβάζεται!

Μπορεί, για παράδειγμα, ηλειακή ομάδα να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και η Κ-19 της να παίζει στo αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 1!

Όλα αυτά που διαβάσατε παραπάνω, είναι επαναστατικές ιδέες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για τη Γ’ Εθνική, όμως πλέον είναι κάτι που συζητείται ευρέως στους κόλπους της ΕΠΟ. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στην πράξη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, από κάθε Ομιλο του πρωταθλήματος, είναι ζήτημα αν υπάρχουν 4-5 ομάδες που να πληρούν τα κριτήρια, ή που να έχουν τη δυνατότητα να τα καλύψουν.

Mέχρι φέτος, τα δικαιολογητικά που έπρεπε να αποστείλει ένα σωματείο για να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι τα εξής:

Δήλωσης Συμμετοχής (πρωτότυπη) υπογεγραμμένη και σφραγισμένη με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία υποχρεωτικά.

Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της ΕΠΟ.
Βεβαίωση μη οφειλής από την ΕΠΣ που ανήκει.
Απόδειξη του παραβόλου συμμετοχής 500 ¤.
Σύμφωνα με τα άρθρα 5, 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου, όλα τα σωματεία Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωμένα να απασχολούν πρώτο Προπονητή. Επίσης είναι υποχρεωμένα να απασχολούν ως Προπονητή κάτοχο Διπλώματος σύμφωνα με τον Κανονισμό.
Παραχωρητήριο γηπέδου.
– Αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής των τμημάτων Υποδομών, η υπεύθυνη δήλωση, ότι η Ομάδας σας θα συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Υποδομής της οικείας ΕΠΣ.
– Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν την ατομική κάρτα υγείας για τους ποδοσφαιριστές τους τις οποίες θα επιδεικνύουν στον Διαιτητή.
– Σύνθεση ΔΣ των Σωματείων.
– Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου.
– Πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ