spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΑιγιάλεια: Ποια είναι η αλήθεια με τα σκουπίδια

Αιγιάλεια: Ποια είναι η αλήθεια με τα σκουπίδια

Ξάφνιασε το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, όταν αποκάλυψε πως ψάχνει αγωνιωδώς να βρει και πάλι λύση στο θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων σε νόμιμο χώρο, υπονοώντας ότι διαφαίνεται πρόβλημα με κάποιες περιοχές στις οποίες υπολόγιζε.

Παρότι η αντιπολίτευση θεωρεί πως πρόκειται για «πολιτικό παλληκαρισμό» του δημάρχου, εν μέσω εκκρεμούς προϋπολογισμού και επίμονης σκληρής κριτικής για σύμβαση 5ετίας που πρόκειται να υπογράψει με μεταφορέα έναντι 4,7 εκατ. ευρώ και έκπτωση μόνο 1%, στενοί συνεργάτες του κ. Καλογερόπουλου έλεγαν στην «Π» ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι φορείς υποδοχής των σκουπιδιών σε Αμφισσα, Πάλαιρο κ.ά., ωστόσο με τη Ναύπακτο δεν φαίνεται να υπάρχει και τόσο σοβαρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει μόνο αυτή η κοντινή λύση.

Ο Δ. Καλογερόπουλου προβάλλει ως εμπόδιο την οικονομική δυσχέρεια του δήμου, λόγω ανυπαρξίας προϋπολογισμού, αφού οι ΧΥΤΑ που παίρνουν τα στερεά απόβλητα φοβούνται μη δεν πληρωθούν.

Ο δήμαρχος είναι έτοιμος να ρίξει ολάκερη την πολιτική ευθύνη στην αντιπολίτευση, που κρατά πίσω τα οικονομικά του δήμου.

Η μειοψηφία πάλι ετοιμάζεται να επιτεθεί στον κ. Καλογερόπουλο ότι χρησιμοποιεί την αυτοδιοικητική του προσωπικότητα και εμπειρία για το θέμα και θέλει να δείχνει πως το παίρνει πάνω του και το παλεύει μέσα από γνωριμίες αλλά και επιτελικά σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα μόνιμη λύση, παρότι την είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Στη δημοτική αρχή, πάντως, συνεχίζουν να βλέπουν ως μόνιμη λύση την έγκριση και λειτουργία της Μονάδας Βιοαποβλήτου στην Τέμενη που θα μειώσει κατά μεγάλο ποσοστό το όγκο των μεταφερόμενων απορριμμάτων.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως η κατάσταση μπορεί να δυσφημίσει την περιοχή, ενόψει καλοκαιριού και τουρισμού, αφού όλοι φοβούνται επιστροφή σε εικόνες του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων