spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΜεσσήνη: Συνάντηση Αθανασόπουλου- Πέτσα για τρέχοντα θέματα

Μεσσήνη: Συνάντηση Αθανασόπουλου- Πέτσα για τρέχοντα θέματα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε στην Αθήνα τη Μ. Πέμπτη, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος για θέματα που αφορούν στον Δήμο Μεσσήνης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον αναπληρωτή Υπουργό για την πορεία εξέλιξης του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπ. Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του καθώς τέτοια έργα ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και με την παράδοση σε χρήση αποδίδουν άμεσα οφέλη στο κοινωνικό σύνολο. Εξέφρασε δε την επιθυμία να παραβρεθεί στα εγκαίνια του έργου.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι προτάσεις των έργων που έχει υποβάλει ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η δυνατότητα άμεσης ένταξης των κυριότερων προτάσεων.

Μεταξύ αυτών, η αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο σύνολο του Δήμου, οι παρεμβάσεις στα σχολεία και η βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης.

Τέλος ο κ. Αθανασόπουλος επανέφερε το αίτημα που είχε υποβληθεί το 2014 -και έκτοτε εγκαταλείφθηκε- για καθιέρωση της 20ης Σεπτεμβρίου ως δημόσιας τοπικής εορτής και ημέρας αργίας λόγω της καθόδου της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας από την Ι.Μ. Βουλκάνου στην πόλη της Μεσσήνης για 9ήμερο προσκύνημα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να του αποσταλεί εκ νέου ο φάκελος με την επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ούτως ώστε να μεριμνήσει για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων