Λιβανός για ΚΕΓΕ Ν. Κίου: Στόχος η επαναλειτουργία του

Πρέπει να διαβάσετε

 

Απάντηση στις  ερωτήσεις που καθέσαν οι Βουλευτές Αργολίδας της Ν.Δ. κ. Ι. Ανδριανός και ο κ. Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” αναφορικά με το θέμα του ΚΕΓΕ Ν. Κίου και του Ινστιτουτου Εσπεριδοειδών έδωσε ο κ. Λιβανός που μεταξύ άλλων είπε:” για το ΚΕΓΕ έχει προγραμματιστεί επισκευή των βασικών χώρων με στόχο την επαναλειτουργία”

Αναλυτικά η απάντηση:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, των προγραμμάτων κατάρτισης (ΠΚ) Νέων Γεωργών του έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας υλοποιήθηκαν 7 ΠΚ, 4 στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” (πρώην ΚΕΓΕ) Νέας Κίου και 3 σε ιδιωτική πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή (ΚΕΚ).

Για το χρονικό διάστημα 2020-2021 είχε προγραμματιστεί η υλοποίηση 9 ΠΚ (ο αρχικός αριθμός των προγραμμάτων θα αυξηθεί σε 11 εξαιτίας της μείωσης των καταρτιζόμενων ανά πρόγραμμα λόγω των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19), εκ των οποίων τα 5 στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ και τα 4 σε ΚΕΚ.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 2 ΠΚ σε ΚΕΚ της Π.Ε. Αργολίδας. Σημειώνεται ότι όλα τα ΠΚ έχουν υλοποιηθεί με εξωτερικό συνεργάτη δεδομένου ότι οι τελευταίοι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” έχουν συνταξιοδοτηθεί τουλάχιστον από δεκαετίας.

Στο Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” Νέας Κίου δεν έχουν υλοποιηθεί προγράμματα κατάρτισης εξαιτίας των επανειλημμένων κλοπών και καταστροφών που έχει υποστεί από το 2018 έως και τον Σεπτέμβρη του 2019.

Είχε προγραμματιστεί η επισκευή των βασικών χωρών του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ (γραφεία, εκπαιδευτικές αίθουσες και WC) προκειμένου να υλοποιηθούν σε αυτό τα ΠΚ που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό, όμως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19, η επισκευή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες επισκευής δύναται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 30-40 ημερών.

Εφόσον ξεκινήσουν άμεσα θα υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης εντός του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.

Η συνολική αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου “ΔΗΜΗΤΡΑ” και η θωράκισή τους από τυχόν νέες κλοπές ή καταστροφές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Κέντρου και η στελέχωσή του με το κατάλληλο προσωπικό είναι προαπαιτούμενα προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό και να συμβάλει στην κατάρτιση κατ την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής κατ κατά συνέπεια στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας των Π.Ε. Αργολίδας.

Ωστόσο, με τις σημερινές συνθήκες κατ τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ δεν διαφαίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθεί στα ζητούμενα αυτά.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΝΟΣ

Τελευταία νέα

Ναύπλιο| Επάνοδος Μάκαρη- τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα anagnostis.org  παραχώρησε προ ημερών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Κ . Μάκαρης. Θέτει τους νέους...

Περισσότερα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο