spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚινητοποίηση πραγματοποιεί στις 6 Μαΐου ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Κινητοποίηση πραγματοποιεί στις 6 Μαΐου ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Κινητοποίηση – διαμαρτυρία πραγματοποιεί στις 6 Μαΐου ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, συμμετέχοντας στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στις 8.30 το πρωί, οργανώνει προσυγκέντρωση στο σταθμό της Μεσσήνης και καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να προσέλθουν με τα αγροτικά τους οχήματα.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι, όπως και οι εργάτες, από τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους.

Ενημερώνουμε όλους αυτούς που εφαρμόζουν και στηρίζουν τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον βιοπαλαιστή αγρότη ότι δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές αναμένοντας μοιρολατρικά το ξεκλήρισμά μας”.

Τα αιτήματα της κινητοποίησής τους είναι: “Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο). Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων