spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Λιανεμπόριο: Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι

Λιανεμπόριο: Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι

Μία «ανάσα» από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, ευελπιστούν να πάρουν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα είχαν την τιμητική τους οι νονοί και νονές που βγήκαν για τα καθιερωμένα πασχαλινά δώρα. Πρώτος σταθμός οι λαμπάδες: Λαμπάδες κάθε είδους, λαμπάδες πεϊνιρλί, λαμπάδες σουβλάκι, ακόμη και λαμπάδες κατσικάκι στην σούβλα. Δεύτερος σταθμός τα μαγαζιά για ρούχα ή παπούτσια για τα βαπτιστήρια και όχι μόνο.

Τώρα, τα βλέμματα των εμπόρων στρέφονται στο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου που ξεκινάει από την Τετάρτη του Πάσχα (σ.σ. την Τρίτη είναι κλειστά καθώς μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς).

Οι καταστηματάρχες, μικροί και μεγάλοι πάντως θα φροντίσουν να προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις, προκειμένου να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό που παραμένει σε μεγάλο βαθμό διστακτικό λόγω της αναστάτωσης που επέφερε στις καταναλωτικές συνήθειες ο κορωνοϊός.

Την ίδια στιγμή, θεωρείται αναγκαία η παροχή πρόσθετης ειδικής στήριξης για το λιανεμπόριο, αντίστοιχη με εκείνη που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την εστίαση και τον τουρισμό.

Φορείς του κλάδου επιμένουν πως χρειάζεται να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο σοκ της πανδημίας και στις τεράστιες ζημιές που αυτή δημιούργησε στα ταμεία τους.

Οι έμποροι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση ένα στοχευμένο πρόγραμμα για κεφάλαια κίνησης προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος των λουκέτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων