spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΑυστριακό «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών

Αυστριακό «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών

Κόντρα στις φωνές να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19 τάσσεται ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

Όπως τονίζει, στόχος του είναι να προσεγγιστούν και να ενημερωθούν τις επόμενες εβδομάδες ως προς τη σημασία των εμβολιασμών εκείνοι που ακόμη αμφιταλαντεύονται.

«Χρειαζόμαστε εμβολιασμένους ανθρώπους για να τερματίσουμε την πανδημία, έτσι ώστε όλοι να βρούμε τον δρόμο μας πίσω στην παλιά μας ζωή, και αυτό θα μπορέσουμε να το πετύχουμε μόνον με εμβολιασμούς, αλλά δεν θα το πετύχουμε με τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Advertisement
Όπως σημειώνει, εάν ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, τίθεται το ερώτημα τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αναφέροντας ότι «αυτό πρέπει επίσης να είναι σεβαστό, οι ποινές δεν έχουν νόημα, και, εξάλλου, υπάρχουν ομάδες οι οποίες δεν μπορούν να εμβολιαστούν». Διευκρινίζει ότι ο ίδιος είναι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τονίζει επίσης ότι «ο κοινός στόχος είναι ότι κάθε ενήλικος Αυστριακός που επιθυμεί να εμβολιαστεί να έχει εμβολιαστεί έως το τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων